Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

ΠΟΥ: Παγκόσμιος κίνδυνος η μετάλλαξη "Όμικρον" - Πάρτε μέτρα άμεσα!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

29 Νοεμβρίου 2021 10:46
ΠΟΥ: Παγκόσμιος κίνδυνος η μετάλλαξη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι αρκετά πιθανό να διασπαρεί διεθνώς, συνιστώντας έναν "εξαιρετικά υψηλό" κίνδυνο, ενώ σε ορισμένες περιοχές του κόσμου θα μπορούσε να έχει "βαρύτατες συνέπειες", ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την Δευτέρα (29/11).

Σας υπενθυμίζουμε και σε ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν εμφανιστεί ήδη τα πρώτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης.

κορωνοιοσ-πανδημια

Ο οργανισμός, ο οποίος αποτελεί υπηρεσία του ΟΗΕ, σε τεχνικές συμβουλές του προς τις 194 χώρες - μέλη του, τις καλεί σε επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και να διασφαλίσουν ότι μέτρα μείωσης της διασποράς λαμβάνονται εγκαίρως προκειμένου να μην καταρρεύσει το σύστημα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών.

Όμικρον έχει έναν απροσδόκητα υψηλό αριθμό μεταλλάξεων, μερικές εκ των οποίων είναι ανησυχητικές σχετικά με την πιθανή επίδρασή τους στην εξέλιξη της πανδημίας", τονίζει ο ΠΟΥ. "Το επίπεδο γενικού παγκόσμιου κινδύνου από τη νέα παραλλαγή ανησυχίας Όμικρον κρίνεται ως εξαιρετικά υψηλό".

κορωνοιοσ-ομικρον

Περαιτέρω έρευνα κρίνεται αναγκαία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερη τη δυνατότητα της Όμικρον να ξεφεύγει από την προστασία ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια και η πρότερη νόσηση, με νεότερα στοιχεία να αναμένονται εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

"Κρούσματα COVID -19 αναμένονται και μεταξύ των εμβολιασμένων προσώπων, αν και σε μικρά και αναμενόμενα ποσοστά", καταλήγει ο ΠΟΥ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share