Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

Συναγερμός με την μετάλλαξη όμικρον: Σε ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα

Αυξάνονται τα κρούσματα

28 Νοεμβρίου 2021 19:05
Συναγερμός με την μετάλλαξη όμικρον: Σε ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης όμικρον, η οποία έχει αρχίσει να κατακλύζει πλέον πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ την ίδια στιγμή οι επιστήμονες επιχειρούν να πάρουν απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο νέο στέλεχος και στο εάν θα είναι ανθεκτικό έναντι των εμβολίων.

Εισαγόμενα κρούσματα από χώρες της νότιας Αφρικής έχουν καταγραφεί σε Βέλγιο, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία, ενώ στη λίστα μπήκαν η Ολλανδία και η Δανία. Με την ευκαιρία δες εδώ ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα της μετάλλαξης όμικρον.

Κρούσματα στην Ολλανδία

Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι 13 από τα κρούσματα της Covid-19 που εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβατών που έφτασαν αεροπορικώς στη χώρα από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή φέρουν την παραλλαγή Όμικρον. Ήταν μεταξύ των 61 επιβατών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και επέβαιναν σε δύο πτήσεις με συνολικά περίπου 600 επιβάτες.

Κρούσματα στην Δανία

Η Δανία κατέγραψε δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού σε ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η αρχή λοιμωδών ασθενειών της χώρας. Τα δύο αυτά άτομα, τα οποία ταξίδεψαν αεροπορικώς στη Δανία, τέθηκαν σε απομόνωση και οι αρχές ιχνηλατούν τυχόν στενές επαφές τους.

«Αυτό ήταν αναμενόμενο και επομένως η στρατηγική μας είναι να συνεχίσουμε την εντατική παρακολούθηση των μολύνσεων στη χώρα», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Serum Χένρικ Ούλουμ.

Τα δύο αυτά άτομα, τα οποία ταξίδεψαν αεροπορικώς στη Δανία, τέθηκαν σε απομόνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και οι αρχές ιχνηλατούν τυχόν στενές επαφές τους.

Συναγερμός με την μετάλλαξη όμικρον: Σε ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα

Κρούσματα στην Βρετανία

Στη Βρετανία (έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα), η κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο 27/11 νέα μέτρα σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης της Όμικρον αυστηροποιώντας τους κανονισμούς για όσους φθάνουν στη Βρετανία και επιβάλλοντας τη χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αγγλία. Επίσης, είναι υπό εξέταση η επέκταση της χορήγησης αναμνηστικής δόσης λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Το Σάββατο επίσης και το Βέλγιο ανακοίνωσε δυο κρούσματα της νέας παραλλαγής ενώ κρούσματα της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» εντοπίστηκαν στη Γερμανία, (τρία μέχρι στιγμής) αλλά και στην Τσεχία.

Κρούσματα στην Γαλλία

Η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού πιθανόν να κυκλοφορεί ήδη στη Γαλλία, όπως είπε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Υγείας της χώρας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυστηροποιεί τους περιορισμούς για να περιορίσει την εξάπλωσή του. «Δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, αλλά είναι ζήτημα ωρών», είπε στους δημοσιογράφους ο Ολιβιέ Βεράν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Παρίσι.

Στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών, όπως επιβάλλει το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που υιοθετήθηκε, έχουν τεθεί πέντε Έλληνες ναυτικοί που έφτασαν με πτήση από χώρες της νότιας Αφρικής και ενδιάμεσο σταθμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όλοι πάντως, βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share