Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πρόταση «βόμβα» της Κομισιόν: Ταξίδια στην Ευρώπη μόνο με τρίτη δόση

Έρχονται αλλαγές στο πιστοποιητικό;

15 Νοεμβρίου 2021 22:45
Πρόταση «βόμβα» της Κομισιόν: Ταξίδια στην Ευρώπη μόνο με τρίτη δόση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόταση που μπορεί να καταθέσει η Κομισιόν ακόμα και αυτήν την εβδομάδα, θα φέρει τα πάνω κάτω για τα ταξίδια στην Ευρώπη.

Οι αλλαγές στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 αναμένεται να τεθούν επί τάπητος την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, η Κομισιόν ετοιμάζει πρόταση για εισαγωγή της τρίτης δόσης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως μόνο όσοι έχουν κάνει την αναμνηστική δόση θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι και θα μπορούν να ταξιδεύουν ανενόχλητα στην Ευρώπη.

τρίτη δόση ταξίδια

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το πιστοποιητικό COVID-19 έχει διάρκεια ενός χρόνου. Με τη νέα πρόταση της Κομισιόν, η χρήση του θα επεκταθεί πέραν του καλοκαιριού του 2022.

Οι αλλαγές στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, που άρχισε να ισχύει από την 1η Ιουλίου 2021, αναμένεται να συζητηθούν την Πέμπτη 18/11, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έκλεισαν 5,5 μήνες

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου όσοι έκλεισαν 5,5 μήνες, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, από 6,8 εκατομμύρια συμπολίτες μας που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, περισσότεροι από 6,5 εκατ. συμπολίτες μας ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει καλή συμμετοχή στο κλείσιμο ραντεβού. Πάνω από 200.000 ραντεβού πρώτης δόσης κλείστηκαν την τελευταία μία εβδομάδα. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 660.000 άτομα για αναμνηστική δόση.

Τι είπε για όσους έχουν νοσήσει παρά τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες για όσους έχουν νοσήσει πριν ή μετά τον εμβολιασμό. Όσον αφορά στους εφήβους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις συστάσεις της Βρετανίας, θα χρειαστεί δεύτερη δόση.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι τα άτομα άνω των 60 ετών είναι πιο ευπαθή και ως εκ τούτου, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. «Δεν το λέω διοικητικά, οι ίδιοι πρέπει να προστατεύσουν την υγεία τους». «Δεν θα πρέπει να υπάρξει κανείς που να είναι ανεμβολίαστος», τόνισε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share