Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παγκόσμιος συναγερμός: Η νέα μετάλλαξη “R1” χτυπά ΚΑΙ εμβολιασμένους (Video)

Και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα!

26 Σεπτεμβρίου 2021 13:02
Παγκόσμιος συναγερμός: Η νέα μετάλλαξη “R1” χτυπά ΚΑΙ εμβολιασμένους (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε τουλάχιστον 31 χώρες έχει ανιχνευτεί μία νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία -όπως και η “Δέλτα” αλλά σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό- προσβάλλει και πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Παράλληλα, σε πρόσφατο άρθρο στο WebMD αναφέρονται τα χαρακτηριστικά και του νέου στελέχους Μ.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί νοσοκομειακές μονάδες των ΗΠΑ μετά την επέλαση της συγκεκριμένης μετάλλαξης από γηροκομείο στο Κεντάκι. Δεκάδες εργαζόμενοι και τρόφιμοι, όλοι τους πλήρως εμβολιασμένοι, προσβλήθηκαν από τη νέα ματάλλαξη.

Μάλιστα πρώην Καθ. Ιατρικής στο Χάρβαρντ προειδοποιεί στην κάμερα για «έναν ιό που μεταδίδεται μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων πληθυσμών»:

BOMBA! Ποια Δέλτα; Ήρθε η μετάλλαξη Έψιλον που «ξεφεύγει» απ' τα εμβόλια - Αποκαλυπτική έρευνα

Πάνω που η ιατρική κοινότητα και η ανθρωπότητα προσπαθεί να γλιτώσει από τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του ήρθε μια νέα μετάλλαξη η μετάλλαξη Έψιλον να προκαλέσει και πάλι ανησυχία. Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει και για τη μετάλλαξη «Λάμδα» του κορωνοϊού καθώς σύμφωνα με έρευνα ενδέχεται να είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Ο Καθηγητής Οργανικής Χημείας-Φαρμακοχημείας Γιώργος Κόκοτος, αναφέρει για τη μετάλλαξη Έψιλον ότι αποκαλύπτεται ένας πρωτοφανής μηχανισμός σε μοριακό επίπεδο με τον οποίο ο κορωνοϊός μπορεί να διαφεύγει των υπαρχόντων εμβολίων. Έτσι μετά τη μετάλλαξη Δέλτα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια νέα μορφή το ιου.

Αναλυτικότερα για τη μετάλλαξη Έψιλον μια πρόσφατη έρευνα (δημοσιεύτηκε αρχές Ιουλίου 2021) από Αμερικάνους και Ελβετούς επιστήμονες ρίχνει φως στον μηχανισμό με τον οποίο μεταλλάξεις του ιού SARS-COV-2 μπορούν να αποφεύγουν τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ο Καθηγητής Οργανικής Χημείας-Φαρμακοχημείας του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κόκοτος, αναφέρει ότι αποκαλύπτεται ένας πρωτοφανής μηχανισμός σε μοριακό επίπεδο με τον οποίο ο ιός μπορεί να διαφεύγει των υπαρχόντων εμβολίων και ο οποίος σχετίζεται με μεταλλάξεις αμινοξέων της πρωτεΐνης ακίδας (spike protein) του ιού. Μία από αυτές τις μεταλλάξεις είναι και η μετάλλαξη έψιλον.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share