Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αφγανιστάν: Απεγκλωβίστηκαν δύο ακόμη Έλληνες πολίτες

Ευχάριστα νέα!

21 Αυγούστου 2021 19:10
Αφγανιστάν: Απεγκλωβίστηκαν δύο ακόμη Έλληνες πολίτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα το βράδυ, στις 23.00 αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα από το Λονδίνο Έλληνας πολίτης που εργάζονταν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την Βρετανία, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά από σχετικές οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

αφγανιστάν έλληνες

Επίσης ένας ακόμη Έλληνας πολίτης έφτασε στο Κατάρ, έχοντας απεγκλωβιστεί από τις ΗΠΑ. Αναμένεται να αφιχθεί στα Χανιά αύριο γύρω στις 18.00 μέσω Αθηνών (τράνζιτ). Η ελληνική πρεσβεία στη Ντόχα του παρέχει προξενική συνδρομή.

Αφγανιστάν: Στην Αθήνα ο 32χρονος Έλληνας πολίτης - «Ευχαριστώ την Ελλάδα»

Επέστρεψε στην Ελλάδα, ο Έλληνας μεταφραστής που φυγαδεύτηκε από το Αφγανιστάν μετά την πτώση της Καμπούλ στα χέρια των Ταλιμπάν.

Ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad ταξίδεψε πριν από τρεις μέρες στο Ισλαμαμπάντ, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Η επιχείριση απομάκρυνσής του από την Καμπούλ πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεννόηση του Έλληνα υπουργού με ομολόγους του άλλων κρατών.

Ο μεταφραστής έγινε δεκτός στο Ισλαμαμπάντ από αξιωματούχους της ελληνικής πρεσβείας και σήμερα έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Αφγανιστάν: Νεκρή συγγενής δημοσιογράφου της Deutsche Welle από τα πυρά των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Συγγενής ενός δημοσιογράφου που εργάζεται για το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle έπεσε νεκρός από σφαίρες μαχητών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο. Οι Ταλιμπάν πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι στο δυτικό Αφγανιστάν αναζητώντας τον δημοσιογράφο, που εργάζεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ένα δεύτερο μέλος της οικογένειάς του τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση.

Άλλοι συγγενείς του άνδρα κατάφεραν να τραπούν σε φυγή την τελευταία στιγμή και διαφεύγουν, σύμφωνα με την Deutsche Welle. «Η δολοφονία ενός στενού συγγενή ενός εκ των συντακτών μας από τους Ταλιμπάν είναι απίστευτα τραγική και δείχνει τον οξύ κίνδυνο που διατρέχουν όλα τα μέλη του προσωπικού μας και οι οικογένειές τους στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο διευθυντής του δικτύου Πέτερ Λίμπουργκ.

«Οι Ταλιμπάν προφανώς διεξάγουν ήδη μια οργανωμένη αναζήτηση για δημοσιογράφους στην Καμπούλ και επίσης στις επαρχίες», πρόσθεσε. «Ο χρόνος εξαντλείται!», κατέληξε. Παράλληλα δείτε και την φωτογραφία των Ταλιμπάν που κάνει το γύρο στα social media.

Αφγανιστάν: Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε τροχούς αεροσκάφους στην Καμπούλ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share