Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ταλιμπάν: Η φωτογραφία με τα παγωτά που κάνει τον γύρο των social media

Τρολάρουν τον Μπάιντεν;

19 Αυγούστου 2021 16:01
Ταλιμπάν: Η φωτογραφία με τα παγωτά που κάνει τον γύρο των social media
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια φωτογραφία που εμφανίζει Ταλιμπάν να κρατούν στα χέρια τους παγωτό, κάνει τον γύρο των social media τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα, ερμηνεύεται ως τρολάρισμα προς τον Τζο Μπάιντεν. Παράλληλα, βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα δείχνει γυναίκες από το Αφγανιστάν να εκλιπαρούν για βοήθεια πίσω από τα κάγκελα του αεροδρομίου στην Καμπούλ, αποτυπώνοντας τη δραματική κατάσταση στη χώρα.

Είναι γνωστό πως ο 77χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ είναι λάτρης του παγωτού. Μπορεί να μην πίνει και να μην καπνίζει, αλλά έχει τρελή αδυναμία στη συγκεκριμένη λιχουδιά.

Μια από τις πιο συνηθισμένες φωτογραφίες του Μπάιντεν, στην προεκλογική του εκστρατεία, ήταν να κρατά παγωτό στο χέρι ή να μπαίνει σε κάποιο κατάστημα για να αγοράσει ένα. Πολλές από αυτές τις φωτογραφίες κυκλοφορούν στο ίντερνετ, σε σημείο που ο διάσημος παρουσιαστής, Τζίμι Φάλον, του πρότεινε ένα παγωτό ζωντανά στην εκπομπή του.

Ταλιμπάν: Η φωτογραφία με τα παγωτά που κάνει τον γύρο των social media

Οπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ένα κατάστημα παγωτών στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ, στη Νέα Υόρκη, έχει δημιουργήσει ένα παγωτό με το όνομα του Τζο Μπάιντεν. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει ομολογήσει την αδυναμία του, κάτι που μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Η φωτογραφία με τους Ταλιμπάν να κρατούν στα χέρια τους παγωτό δημοσιεύθηκε από τον δημοσιογράφο Αμπντουλχάκ Ομέρι (Abdulhaq Omeri), ο οποίος -όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter- εργάζεται ως ανταποκριτής για το μεγαλύτερο ιδιωτικό δίκτυο στη χώρα του Αφγανιστάν, το TOLOnews.

Πολλοί ήταν οι διαδικτυακοί φίλοι του Ομέρι που δεν άργησαν να κάνουν τη σύνδεση της φωτογραφίας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την αδυναμία του στα παγωτά, ως τρολάρισμα. Μάλιστα, αποτέλεσε και… βούτυρο στο ψωμί πολλών ΜΜΕ που είναι πολέμιοι των Δημοκρατικών και -συνήθως- υποστηρικτές της άλλης πλευράς.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ιστοσελίδας zerohedge.com, η οποία αναπαρήγαγε την εικόνα και γράφει σχετικά: «Οι Ταλιμπάν έστειλαν στον Τζο Μπάιντεν ένα μήνυμα την Τρίτη, ποζάροντας σε μια φωτογραφία, η οποία αργότερα κατέληξε στο Twitter, που δείχνει μαχητές να κρατούν χωνάκια παγωτού», ενώ στον τίτλο του άρθρου αναφέρεται πως πρόκειται για τρολάρισμα στον Μπάιντεν.

Ταλιμπάν: Η φωτογραφία με τα παγωτά που κάνει τον γύρο των social media

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share