Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Κύπρο: Βρέφος βρέθηκε θετικό σε δύο σκληρές ναρκωτικές ουσίες! Τι λέει η 25χρονη μητέρα του;

Μια ανατριχιαστική υπόθεση...

18 Ιουλίου 2021 14:25
Σοκ στην Κύπρο: Βρέφος βρέθηκε θετικό σε δύο σκληρές ναρκωτικές ουσίες! Τι λέει η 25χρονη μητέρα του;
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια ανατριχιαστική υπόθεση απασχολεί τις Αρχές στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Λειτουργός του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών κατήγγειλε στην ΥΚΑΝ (Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών) ότι το Μαιευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού, ενημέρωσε ότι νεογέννητο βρέφος εντοπίστηκε θετικό σε ναρκωτικές ουσίες!

Το βρέφος ήρθε στη ζωή από την 25χρονη αλλοδαπή μητέρα του και από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό σε δύο ναρκωτικές ουσίες. Ενώ, ένα βρέφος 17 μηνών έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από κατάποση αντικειμένου.

Το λίγων ημερών βρέφος, νοσηλεύεται στην Εντατική Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και οι γιατροί παρακολουθούν την κατάστασή του.

Στο σπίτι της 25χρονης, όπου μετέβη για έρευνα η ΥΚΑΝ μετά την καταγγελία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα κουτί με χάπια και άσπρη συμπαγή ουσία (είναι υπό ανάλυση στο Κρατικό Χημείο).

Βρέφος βρέθηκε θετικό σε δύο σκληρές ναρκωτικές ουσίες

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, στην κατάθεσή της στις Αρχές, η αλλοδαπή μητέρα παραδέχθηκε ότι λίγο πριν γεννήσει πήρε μεθαμφεταμίνη και ένα συγκεκριμένο χάπι που λειτουργεί ως υποκατάστατο για τους χρήστες ναρκωτικών.

Η μητέρα του βρέφους δεν συνελήφθη, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ευρήματα της ΥΚΑΝ στο σπίτι της. Είναι η τρίτη παρόμοια περίπτωση που βγαίνει στο φως στη Λεμεσό, τους τελευταίους έξι μήνες!

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρό βρέφος δυο ημερών - Η μητέρα του είχε νοσήσει με κορωνοϊό

Σοκ αλλά και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφους μόλις δυο ημερών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με το αστυνομικό τμήμα της πόλης να έχει παραγγείλλει τη διενέργεια νεκροψίας για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» η 23χρονη μητέρα του παιδιού είχε νοσήσει από κορωνοϊό λίγους μήνες πριν από τον τοκετό,

Όλοι οι γιατροί έλεγαν ότι δεν υπήρχε αντίκτυπος στο μωρό, ωστόσο οι Βολιώτες γονείς περιμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αφού όλα έδειχναν να εξελίσσονται ομαλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη μητέρα νόσησε από κορωνοϊό στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης, όμως πέρασε τον ιό ελαφριά, έχοντας ήπια συμπτώματα με δέκατα και έμεινε στο σπίτι, σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών.

Την περασμένη Πέμπτη (3/6) γέννησε με καισαρική στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, χωρίς να προκύψει κάποια επιπλοκή.

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Ωστόσο, το βρέφος εμφάνισε γρήγορα αναπνευστικό πρόβλημα και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του από το Αχιλλοπούλειο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας της γέννας, στις 16:30, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Νεογνολογική Κλινική και διασωληνώθηκε άμεσα. Όλο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω στο μωρό για να το βοηθήσει, όμως η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία και τελικά απεβίωσε, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, την επόμενη μέρα στις 10:20 το βράδυ.

Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κινήθηκε η διαδικασία για τη διενέργεια νεκροψίας με τη συναίνεση των γονιών του παιδιού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share