Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

17χρονη μαθήτρια αυτοκτόνησε λόγω της αποξένωσης που προκάλεσε η πανδημία

Δεν άντεξε το lockdown

8 Ιουλίου 2021 11:44
17χρονη μαθήτρια αυτοκτόνησε λόγω της αποξένωσης που προκάλεσε η πανδημία

Μια 17χρονη μαθήτρια αυτοκτόνησε, καθώς δεν μπόρεσε να αντέξει την κοινωνική απόσταση που υιοθετήθηκε ως μέτρο από τις αρμόδιες αρχές για την προφύλαξη της υγείας από τον κορωνοιό.

Η ανήλικη κοπέλα Gabrielle Treharne βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της από τον πατέρα της τον περασμένο Μάρτη, ενώ οι γονείς της δεν είχαν παρατηρήσει κάτι διαφορετικό στη συμπεριφορά της για να προλάβουν το κακό που βρήκε την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail η μαθήτρια ζούσε στο Cannington της Αγγλίας και δυσκολεύτηκε πολύ ψυχολογικά λόγω του παρατεταμένου lockdown και της απουσίας αλληλεπίδρασης με τον κοινωνικό περίγυρο, καθώς ήταν ιδιαίτερα κοινωνική.

17χρονη αυτοκτονία πανδημία

Η νεαρή κοπέλα κρεμάστηκε στο δωμάτιο της, όταν οι γονείς της βρίσκονταν στη δουλειά και έλειπαν από το σπίτι.

Ο πατέρας της τόνισε πως «αν δεν υπήρχε η πανδημία, είναι πολύ πιθανό να ήταν ακόμα στη ζωή». Παράλληλα, μίλησε για τον τρόπο που την βρήκε νεκρή, λέγοντας πως γύρισε σπίτι και άκουγε τη μουσική να παίζει από το δωμάτιο της, όπως και τις ειδοποιήσεις στο κινητό της.

Τότε μπήκε μέσα στο δωμάτιο, την είδε και σοκαρισμένος άρχισε να φωνάζει στη γυναίκα του.

Οι γονείς της φαίνεται πως δεν είχαν καταλάβει τίποτα, καθώς όπως ανέφεραν η 17χρονη κοπέλα έκανε σχέδια για το μέλλον και φαινόταν ενθουσιασμένη.

Τα περιοριστικά μέτρα εκτόξευσαν τις απόπειρες αυτοκτονίας σε εφήβους 12-17 ετών

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ο τεράστιος ψυχολογικός αντίκτυπος των περιοριστικών μέτρων στις νέες ηλικίες και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ.

Εκεί, οι επισκέψεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων έπειτα από απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων, κατά κύριο λόγο κοριτσιών, αυξήθηκαν δραματικά στη διάρκεια της πανδημίας.

αυτοκτονία ανήλικης αγγλία

Αυτό έδειξαν τα δεδομένα από τις υγειονομικές αρχές της χώρας: «Από τις αρχές του Μαΐου του 2020, ο αριθμός των επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών για τραυματισμούς που υπήρχαν υποψίες ότι οφείλονταν σε απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ εφήβων 12 ως 17 ετών, ειδικά μεταξύ των κοριτσιών, άρχισαν να αυξάνονται», ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020, από τα τέλη του Ιουλίου ως τα τέλη του Αυγούστου, ο αριθμός των επισκέψεων εφήβων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών αυξήθηκε κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Στη διάρκεια του χειμώνα (από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 ως και τα τέλη του Μαρτίου του 2021), η αύξηση ήταν ακόμη πιο θεαματική, έφθασε το 39% σε σύγκριση με το 2019.

Τα κορίτσια πιο ευαίσθητα από τα αγόρια

Πιο συγκεκριμένα, τη χειμερινή περίοδο η αύξηση έφθασε το 50,6% μεταξύ των κοριτσιών και το 3,7% στις τάξεις των αγοριών. Τα CDC σημειώνουν πως τα κορίτσια είναι πιο επιρρεπή στις απόπειρες αυτοκτονίες.

κορίτσι αυτοκτονία κατάθλιψη

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα κορίτσια επηρεάζονται συναισθηματικά περισσότερο από την πανδημία απ’ ό,τι ήταν γνωστό μέχρι εδώ βάσει προηγούμενων ερευνών και αυτό σημαίνει πως υπάρχει «ανάγκη» να «δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού και να ληφθούν περισσότερα προληπτικά μέτρα».

Οι νέοι και οι νέες «αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας» πρόσθεσαν τα CDC και αναφέρονται κυρίως στην έλλειψη επαφής με εκπαιδευτικούς, συμμαθητές και συμμαθήτριες, αλλά και στην αύξηση της χρήσης ουσιών ή της ανησυχίας που οφείλονται στα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share