Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έλληνας νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ινδία: Πέθανε στο ξενοδοχείο!

Ασύλληπτη τραγωδία!

29 Απριλίου 2021 21:09
Έλληνας νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ινδία: Πέθανε στο ξενοδοχείο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ινδία, όπου η πανδημία δεν έχει τέλος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ένας Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πολλοί από τους Έλληνες που ζουν στην Ινδία έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τη χώρα λόγο της απελπιστικής κατάστασης.

«Τα νοσοκομεία απ' ό,τι ακούμε εξακολουθούν να είναι γεμάτα. Το να βρεις κρεβάτι είναι δύσκολο, εξακολουθούν να υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε οξυγόνο σε φάρμακα», αναφέρει η Πολίνα Παπακώστα, κάτοικος Ινδίας στον ΣΚΑΪ.

Η κατάσταση στην Ινδία είναι δραματική και η ανάγκη οξυγόνου μεγαλύτερη από ποτέ. Η Πολίνα Παπακώστα είναι μια από τους 50 περίπου Έλληνες που ζουν στην αχανή χώρα των 1,36 δισ. κατοίκων.

Η ίδια επισημαίνει ότι «στην πολυκατοικία εδώ που είμαστε από γνωστούς, που ψάχνουνε, ο ένας ρωτάει τον άλλον, είμαστε στο σημείο που ψάχνουν συγγενείς οξυγόνο. Συνέχεια έχεις μηνύματα που μπορώ να βρω οξυγόνο, που μπορώ να βρω ρεντεσιβίρη, που μπορώ να βρω το τάδε φάρμακο, που μπορούμε να βρούμε κρεβάτι».

Η Ελληνίδα οικονομολόγος ζει με την οικογένειά της στη μεγαλούπολη Μουμπάι, μια από τις πόλεις που βρίσκονται στη δίνη της πανδημίας.

«Στο 1ο κύμα απλά άκουγες ιστορίες γενικά, τώρα μαθαίνεις από ανθρώπους στο κοντινό σου περιβάλλον να αρρωσταίνουν. Πολλοί νέοι και χωρίς προβλήματα αρρωσταίνουν και μάλιστα σχετικά βαριά. Επομένως είναι ανησυχητική η κατάσταση», προσθέτει.

Όπως δηλώνει η Ευγενία Βλαχοπούλου στην EΡΤ, τα νοσοκομεία δεν έχουν οξυγόνο και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. «Δηλαδή ένας ασθενής που χρειάζεται να πάει σε νοσοκομείο παίρνει το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και τρέχει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και μπορεί να καταλήξει το βράδυ σπίτι του χωρίς να έχει καταφέρει να έχει οξυγόνο», υπογραμμίζει.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share