Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ακόμα τέσσερις χώρες στον "κόκκινο" ταξιδιωτικό κατάλογο της Βρετανίας

"Φρένο" ανακοίνωσαν οι Βρετανοί

2 Απριλίου 2021 16:01
Κορωνοϊός: Ακόμα τέσσερις χώρες στον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: "Φρένο" σε όσους ταξιδεύουν από το Μπανγκλαντές, την Κένυα, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, εκτός αν είναι Βρετανοί ή Ιρλανδοί πολίτες, ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανία, λόγω κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα οι αρχές θα αρνούνται την είσοδο στη χώρα των πολιτών που θα φτάνουν στη Βρετανία από χώρες που βρίσκονται στον "κόκκινο κατάλογο", ενώ οι Βρετανοί που θα επιστρέφουν στη χώρα τους από αυτές θα οφείλουν να τηρούν υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχεία.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Πακιστάν, η Κένυα, οι Φιλιππίνες και το Μπανγκλαντές θα ενταχθούν από τις 04:00 της 9ης Απριλίου στον κατάλογο αυτόν, στον οποίο βρίσκονται περίπου άλλες τριάντα χώρες κυρίως στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αμερική. Ωστόσο δείτε τα SMS που θα πρέπει να στέλνετε στο 13033 και στο 13032 για τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Αιτήματα είχαν διατυπωθεί για να συμπεριληφθούν σε αυτόν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, αλλά η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζει να κάνει κάτι τέτοιο.

Κορωνοϊός: Ακόμα τέσσερις χώρες στον 'κόκκινο' ταξιδιωτικό κατάλογο

Έτοιμοι... για Ελλάδα: Ξοδεύουν 50 δις σε διακοπές και φαγητό οι Βρετανοί!

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τη Βρετανία για την χώρα μας, αφού οι κάτοικοι της χώρας δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να «ξεσπάσουν» μετά την πανδημία με διακοπές και κατανάλωση φαγητού.

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Βασίλειο από τον Οργανισμό Οικονομικών και Επιχειρήσεων, ένα 46% κατάφερε στη διάρκεια του εφιάλτη του κορωνοϊού, τον τελευταίο χρόνο, να αυξήσει τις αποταμιεύσεις του, χωρίς φυσικά να αφήσουν τα χρήματά τους... να κάθονται.

Το ποσό αυτό, μάλιστα, εκτιμάται γύρω στα 192 δισεκατομμύρια λίρες, από τα οποία τα περισσότερα, ήτοι περίπου στα 50 δις, θα προοριστούν για διακοπές στο εξωτερικό και ενίσχυση της εστίασης στα μέρη, όπου θα πάνε οι Βρετανοί διακοπές, αφού είναι βέβαιο πως τους έχει λείψει το φαγητό εκτός σπιτιού.

Βρετανία: Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για το πώς θα ξοδέψουν τα χρήματα οι κάτοικοι της χώρας μετά την πανδημία

Η δημοσκόπηση έγινε σε 4.000 άτομα και το 34%, συγκεκριμένα, απάντησε πως σκοπεύει να ξοδέψει τις αποταμιεύσεις του σε ταξίδια και διακοπές, με τον Μπόρις Τζόνσον μάλιστα, που πρόσφατα προχώρησε σε μια προσβλητική για την Ελλάδα δήλωση, να αναφέρει πως περαιτέρω πτήσεις θα επιτραπούν από τις 17 Μαΐου του τρέχοντος έτους, με προϋπόθεση είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού είτε κάποιο αρνητικό τεστ.

Παράλληλα, ένα 29% των Βρετανών απαντά πως θα κάνει διακοπές στο εσωτερικό, ενώ ένα 28% τονίζει πως θα κρατήσει τα χρήματά του για τα εστιατόρια και τα καφέ, ήτοι την εστίαση. Επίσης, το 23% στην ίδια έρευνα αναφέρει πως θα ξοδέψει χρήματα για ενίσχυση ηλεκτρονικών αγαθών και μόλις ένα 10% θα τα δώσει σε υπηρεσίες σχετικές με την εκπαίδευση.

Τα μέρη όπου θα ξοδέψουν τα χρήματά τους οι Βρετανοί μετά τον κορωνοϊό

«Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να πάνε επιτέλους σε διακοπές, να φάνε και να ψωνίσουν. Αυτό θα τους δώσει ψυχολογία και θα αποτελέσει ανάσα για την αγορά», αναφέρει ο Κέβιν Μπράουν, ειδικός στο ζήτημα αποταμιεύσεων του Scottish Friendly.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share