Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Βρέθηκε ζωντανός 16 χρόνια μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία!

Που εντοπίστηκε 16 χρόνια μετά τον φονικό σεισμό του 2004;

19 Μαρτίου 2021 13:38
Απίστευτο: Βρέθηκε ζωντανός 16 χρόνια μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας αστυνομικός ο Abrip Asep που κηρύχθηκε νεκρός μετά το τσουνάμι που ακολούθησε τη φονική σεισμική δόνηση μεγέθους 9,1 που σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της περιοχής Banda Aceh, στην Ινδονησία, βρέθηκε ζωντανός σε ψυχιατρικό νοσοκομείο 16 χρόνια μετά.

Ολόκληρα χωριά τότε ισοπεδώθηκαν και πάνω από 230.000 άνθρωποι σε 14 χώρες έχασαν τη ζωή τους από τα κύματα που έπληξαν παράκτιες περιοχές στην Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Ο σεισμός ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος που καταγράφηκε ποτέ και είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια δόνησης που παρατηρήθηκε ποτέ, μεταξύ οκτώ και δέκα λεπτών.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Sun, η οικογένεια του Abrip Asep αναφέρει ότι ο αστυνομικός ήταν σε υπηρεσία όταν το τσουνάμι και ο σεισμός έπληξαν την περιοχή.

Βρέθηκε ζωντανός 16 χρόνια μετά

Που εντοπίστηκε 16 χρόνια μετά;

Μέσα στην καταστροφή αυτή, ο Abrip Asep βρέθηκε το 2009 να περιπλανιέται στην περιοχή Banda Aceh και εισήχθη σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά του αλλά και την κατάσταση της υγείας του.

Ένας συγγενής, που δεν έχει κατονομαστεί, είπε ότι συνειδητοποίησε πως ο Asep ήταν ακόμα ζωντανός πρόσφατα, μετά από φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω, 17 χρόνια χωρίς νέα και νομίζαμε ότι πέθανε, δεν ξέραμε ότι ήταν ακόμα ζωντανός».

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο άνδρας που βρέθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο ήταν ο Abrip, ο οποίος αναφέρθηκε ως αγνοούμενος κατά τη διάρκεια του τσουνάμι και αργότερα κηρύχθηκε νεκρός.

Ζωντανός Τσουνάμι Ινδονησία

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share