Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Υγειονομικός υπάλληλος βρίσκεται σε κώμα αφότου έλαβε την δόση του εμβολίου της AstraZeneca

Ακόμη ένα θέμα με το εμβόλιο

18 Μαρτίου 2021 17:41
Κορωνοϊός: Υγειονομικός υπάλληλος βρίσκεται σε κώμα αφότου έλαβε την δόση του εμβολίου της AstraZeneca

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται τα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca διότι παρουσιάστηκε ένα ακόμη περιστατικό σχετικά με αυτό στη Γεωργία με το θύμα να είναι ένας υγειονομικός υπάλληλος.

Σημειώνεται ότι κρίσιμη είναι η κατάσταση με τα μεταλλαγμένα κρούσματα και ειδικότερα με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος το οποίο ανησυχεί αρκετά τους επιστήμονες.

Δύσκολα τα πράγματα με το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται τα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca

Το εμβόλιο της AstraZeneca τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ένα ακόμη και αυτή τη φορά στη Γεωργία.

Συγκεκριμένα ένας 27χρονος υγειονομικός υπάλληλος έπεσε σε κώμα, λίγο μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σύμφωνα με το μέσο Rustavi 2 που επικαλείται μαρτυρίες γιατρών, η κατάσταση υγείας του εργαζόμενου νοτιοδυτικά της πόλης Αχαλτσίχ είναι σοβαρή.

Μάλιστα, επικράτησε πανικός στους συγγενείς του νεαρού, που έσπασαν το τζάμι του παραθύρου στο κέντρο υγείας μετά το περιστατικό, ενώ και η αστυνομία έχει σπεύσει έφτασε στο σημείο.

Δυσκολεύει η κατάσταση με το εμβόλιο.

Πότε ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Γεωργία

Η Γεωργία άρχισε να εμβολιάζει τους πρώτους της γιατρούς κατά της COVID-19 νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αφότου έλαβε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από περιστατικά θρόμβωσης που καταγράφηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου, αρκετές χώρες ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κορωνοϊός: Παίρνουν άμεσα σειρά στον εμβολιασμό οι ηλικίες 70-74 και 65-69 ετών

Ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού στην χώρα μας φαίνεται πως προχωρά με πιο γοργούς ρυθμούς, καθώς δεν είναι μόνο το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ευπαθείς ομάδες, που επίκειται, αλλά και αυτό για τις ηλικίες 70-74 και 65-69 ετών, που θα ακολουθήσει πολύ σύντομα.

Ο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για το θέμα και, μέσες άκρες, ανέφερε πως και αυτές οι ηλικιακές ομάδες θα πάρουν άμεσα σειρά, ώστε να οδεύσουμε, βήμα προς βήμα, στην επιτυχία ικανοποιητικού ποσοστού ανοσίας και να τελειώσουμε με τον εφιάλτη του τελευταίου χρόνου, με την νέα ανατροπή για το εμβόλιο της AstraZeneca να παίζει το δικό της ρόλο.

Κορωνοϊός: Η τοποθέτηση Γεωργαντά για τη συνέχεια του εμβολιασμού

«Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε να δούμε συνταγογραφήσεις προηγούμενων ετών, τα μητρώα των ιατρών, τους κωδικούς των φαρμάκων και να τα συνδυάσουμε για να καταλήξουμε στους ασθενείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Όσοι εξ αυτών είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ειδοποίηση με sms. Αυτοί είναι περίπου 83.000 άνθρωποι. Οι υπόλοιποι θα πρέπει μέσω φαρμακείων ή ΚΕΠ ή από το σπίτι τους να μπουν στην πλατφόρμα και να ορίσουν το ραντεβού τους».

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε στον ΑΝΤ1 ότι «περίπου σε 13.500 εξ αυτών, κυρίως μεταμοσχευμένους και νεφροπαθείς, θα τους προταθεί να εμβολιαστούν από Δευτέρα - Τρίτη στο κέντρο στο οποίο κάνουν την αιμοκάθαρση τους ή στο θεραπευτήριο στο οποίο πηγαίνουν τακτικά, λόγω της πάθησης τους».

Οπως επεσήμανε, «για την εν λόγω ομάδα, θα προχωρήσουμε με τα άλλα εμβόλια, καθώς το εμβόλιο της AstraZeneca είναι διαθέσιμο για συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν πρέπει να ανησυχεί κάποιος που δυστυχώς θα εμφανίσει κάποια νόσο που τον εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες αυτό το διάστημα ή που δεν έχει υπαχθεί στις λίστες με τις ευπαθείς ομάδες, καθώς θα υπάρχει αναθεώρηση σε εβδομαδιαία βάση και οι γιατροί τους θα μπορούν ενημερώνοντας το σύστημα, να τους «εντάσσουν» εμμέσως στις εν λόγω λίστες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share