Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

"Βόμβα" για τον κορωνοϊό: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά νέο παραλλαγμένο στέλεχος

Δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα

13 Μαρτίου 2021 14:03

Κορωνοϊός: Τραγική είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο αλλά και μεγάλος φόβος με τις μεταλλάξεις με μία νέα παραλλαγή να κάνει την εμφάνιση της.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων της AstraZeneca στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αποτέλεσμα να είναι μειωμένες για το πρώτο τρίμηνο.

Νέα προβλήματα.

Κορωνοϊός: Η νέα παραλλαγή του ιού

Το Υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους κορωνοϊού στη χώρα, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Την ανακάλυψη του νέου παραλλαγμένου στελέχους, ανακοίνωσε σε διαδικτυακή ενημέρωση η Άννα Ονγκ-Λιμ, μέλος της τεχνικής συμβουλευτικής ομάδας του υπουργείου Υγείας της χώρας, όπως αναφέρει το CNN Philippines.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η μετάλλαξη του κορωνοϊού ονομάστηκε P.3 και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 98 περιπτώσεις που σχετίζονται με αυτήν στις Φιλιππίνες. Ωστόσο, οι αρχές χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για να αξιολογήσουν τους κινδύνους μετάδοσης.

«Μέχρι στιγμής το Ρ.3 δεν θεωρείται ανησυχητικό καθώς τα υφιστάμενα στοιχεία δεν επαρκούν για να καταλήξουμε αν το στέλεχος αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία», εξηγούν οι αρχές της χώρας.

Δύσκολη η νέα κατάσταση του.

Τα μέσα ενημέρωσης σημείωναν ότι τον Φεβρουάριο το ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας ανέφερε μια περίπτωση νέου στελέχους σε έναν άνδρα, 60 ετών, ο οποίος έφτασε στο Τόκιο από τις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έδειξε συμπτώματα της νόσου. Εκτός αυτού, το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι στη χώρα εντοπίστηκε και η πρώτη περίπτωση της παραλλαγής P.1 που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Βραζιλία.

Μέχρι σήμερα, οι Φιλιππίνες έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 600.000 περιπτώσεις COVID-19 και σχεδόν 13.000 θανάτους.

Οι Φιλιππίνες, που έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων covid-19 στη νοτιοανατολική Ασία, είναι αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα της επιδημίας, ενώ παράλληλα προσπαθούν να επιταχύνουν την εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share