Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την παραγωγή νέων δόσεων του εμβολίου της Pfizer - Πόσες αναμένεται να κατασκευαστούν

Μιλάμε για αρκετά μεγάλο αριθμό

10 Μαρτίου 2021 10:05
Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την παραγωγή νέων δόσεων του εμβολίου της Pfizer - Πόσες αναμένεται να κατασκευαστούν

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εξελίξει με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο όπου εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει η χορηγία του εμβολίου για να αρχίσει η ανοσία σε λίγο καιρό.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς που θα γίνουν μέχρι τον Μάϊο αλλά και ποιες ομάδες είναι να ακολουθήσουν.

Συγκεκριμένα η Pfizer δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να αυξήσει και άλλο τις δόσεις της με τον αριθμό να φτάνει μέχρι και τις 3 δισεκατομμύρια.

Παραπάνω δόσεις από την Pfizer.

Κορωνοϊός: Η παραγωγή και άλλων δόσεων

Η BioNTech μπορεί να έχει τη δυνατότητα να παραγάγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξε με την Pfizer το ερχόμενο έτος σύμφωνα με το Bloomberg News, επικαλούμενο συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Μολονότι η BioNTech θα μπορούσε κατ’ αρχήν να αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα, αυτό εξαρτάται από την ζήτηση και παράγοντες, όπως η ανάγκη για επιπρόσθετη ώθηση των εμβολιασμών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ουγούρ Σαχίν στο Bloomberg News.

Η Pfizer ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι στοχεύει να παρασκευάσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός το 2021.

Κορωνοϊός: Επαναστατικές οι εξελίξεις με το εμβόλιο της Pfizer κατά της βραζιλιάνικης μετάλλαξης

Κορωνοϊός: Αρκετές είναι οι χώρες που έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού εδώ και λίγο καιρό όμως δεν σταματάνε οι εταιρείες την εξέλιξη τους για να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 8 Μαρτίου ανακοινώθηκε στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται σε άτομα άνω των 65 ετών.

Συγκεκριμένα συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer όπου από ότι φαίνεται "νικά" την βραζιλιάνική μετάλλαξη που έχει εμφανιστεί.

Μεγάλες εξελίξεις με το εμβόλιο της Pfizer.

Κορωνοϊός: Εξελίξεις με το εμβόλιο της Pfizer

Το εμβόλιο της Pfizer μπόρεσε να εξουδετερώσει το παραλλαγμένο στέλεχός του το οποίο εξαπλώνεται με ταχύτητα στη Βραζιλία, σύμφωνα με μελέτη στο εργαστήριο τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine χθες Δευτέρα.

Δείγματα αίματος ανθρώπων που έχουν λάβει το εμβόλιο εξουδετέρωσαν κατασκευασμένη στο εργαστήριο εκδοχή του ιού με τις ίδιες μεταλλάξεις στο τμήμα της ιικής πρωτεΐνης-ακίδας της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής P.1, η οποία ταυτοποιήθηκε αρχικά στη Βραζιλία, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία διεξήχθη από επιστήμονες των δύο εταιρειών και της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εξουδετέρωση ήταν χονδρικά η ίδια με την επίπτωση σε προηγούμενη, λιγότερο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε πέρυσι.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με το εμβόλιο της Pfizer.

Η επιλεγόμενη ιική πρωτεΐνη-ακίδα, που χρησιμοποιεί ο ιός για να εισβάλλει στα ανθρώπινα κύτταρα, είναι ο στόχος πολλών από τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί μέχρι εδώ.

Σε προηγούμενες δημοσιευμένες μελέτες, το εμβόλιο της Pfizer διαπιστώθηκε ότι εξουδετερώνει και άλλα πιο μολυσματικά παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκαν αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, η νοτιοαφρικανική παραλλαγή ενδέχεται να μειώνει τα προστατευτικά αντισώματα που δημιουργεί το εμβόλιο.

Η Pfizer λέει ότι πιστεύει πως το εμβόλιό της, ως έχει, πιθανότατα παρέχει προστασία έναντι της νοτιοαφρικάνικης παραλλαγής. Ωστόσο, η φαρμακευτική βιομηχανία σκοπεύει να δοκιμάσει μια τρίτη, ενισχυτική δόση, καθώς και μια εκδοχή του προϊόντος ειδικά κατασκευασμένη για τη νοτιοαφρικάνικη παραλλαγή, ώστε να κατανοηθεί επαρκέστερα η ανοσολογική απόκριση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share