Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος

Δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του

17 Φεβρουαρίου 2021 16:47
Στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ «η αυτού υψηλότης, δούκας του Εδιμβούργου, εισήχθη στο νοσοκομείο "King Edward VII", το βράδυ της Τρίτης. Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να νοσηλευτεί προληπτικά, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία». «Ο Δούκας θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες παρακολούθησης και ανάπαυσης», καταλήγει η ανακοίνωση του παλατιού.

Σημειώνεται πως το παλάτι δεν αποκάλυψε τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη μεταφορά του δούκα του Εδιμβούργου στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τη «Sun», αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας εισάγεται στο νοσοκομείο.

πρίγκιπας Φίλιππος

Κατά το παρελθόν, νοσηλεύτηκε με λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, με μπλοκαρισμένη στεφανιαία αρτηρία, ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά. Μάλιστα, και πριν από δύο χρόνια είχε μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ήταν τον Δεκέμβριο του 2019 όταν μεταφέρθηκε στο Λονδίνο από το Σάντριγχαμ για «παρατήρηση και θεραπεία».

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει στο κάστρο του Γουίνδσορ, όπου βρέθηκε τα Χριστούγεννα, καθώς λόγω της πανδημίας η ίδια και ο πρίγκιπας δεν ταξίδεψαν στο Σάντριγχαμ.

Μεγάλο «χτύπημα» για Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι: Η σχέση μίσους με τον πρίγκιπα Φίλιππο

Ένα μεγάλο «χτύπημα» δείχνουν να δέχονται η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, αφού η αποχώρησή τους από το Buckingham έχει αφήσει «πληγές» στη βασιλική οικογένεια, αν και, φυσικά, αυτή θα συνεχίσει τη ζωή της, με τον Ουίλιαμ άλλωστε να είναι ο πρωτότοκος του Κάρολου για τον θρόνο.

Αυτό που σίγουρα δεν θα ήθελαν, όμως, είναι η σχέση μίσους με τον πρίγκιπα Φίλιππο, που δεν θέλει να ακούει καν στα αυτιά του για το ζευγάρι, ενώ είναι χωριστά από τη γυναίκα του αυτή τη στιγμή.

Όλα είχαν ξεκινήσει από το 2016, με τον Χάρι να παρουσιάζει τη Μέγκαν στη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, όπως φυσικά και στον σύζυγό της.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι η μέλλουσα τότε γυναίκα του δεν πληρούσε ορισμένα κριτήρια για είσοδο στη βασιλική οικογένεια, όπως η καταγωγή της ή το διαζύγιο που είχε πάρει προηγουμένως, το βασιλικό ζευγάρι έδωσε την ευχή του και, το 2018, έγινε ο γάμος.

Δεν υπήρχε, άλλωστε, μεγάλο άγχος για τον Χάρι, αφού λογικά δεν θα καλείτο ποτέ να καθίσει στον θρόνο και είχε κάποια ελευθερία παραπάνω να διαλέξει την εκλεκτή του, σε αντίθεση με τον Ουίλιαμ, που βέβαια είναι ευτυχισμένος με την προερχόμενη από αριστοκρατική οικογένεια, Κέιτ Μίντλετον.

Πολύ γρήγορα, όμως, η κατάσταση ξέφυγε για τους πρώην, πια, Σάσεξ και τον Φίλιππο. Στο νέο βιβλίο «Prince Philip Revealed», που φέρνει στο φως αποκαλύψεις για τον πρίγκιπα από την πολύπειρη και… πολυγραφότατη για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, Ίνγκριντ Σίουαρντ, τα συναισθήματά του μόνο θετικά δεν είναι, από την ώρα της παραίτησης από τα καθήκοντά τους.

Μέγκαν Μαρκλ Χάρι Πρίγκιπας Φίλιππος

Σε αντίθεση με την Ελισάβετ, η οποία δεν μοιάζει να ταράχθηκε ιδιαίτερα από αυτή τη στάση του ζευγαριού και να συνεχίζει κανονικά τη ζωή της, ο Φίλιππος βλέπει στο πρόσωπο της Μέγκαν μια… δεύτερη Ουόλις Σίμπσον.

Υπενθυμίζεται ότι η Σίμπσον ήταν η σύζυγος του βασιλιά Εδουάρδου, που αναγκάστηκε, το 1936, να παραιτηθεί από τον θρόνο, αφήνοντας τη θέση στον αδελφό του, Γεώργιο, ενώ αργότερα είχαν αποκαλυφθεί και οι σχέσεις του με τους ναζί, σε αντίθεση με του Φιλίππου, που, παρότι μεγάλωσε σε οικογένεια η οποία βρισκόταν ανάμεσα στους Ναζί, εν τέλει στρατεύτηκε με τους Συμμάχους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αν βάλει κανείς όλα αυτά σε μια σειρά, σε συνδυασμό με το ότι ο τρόπος αποχώρησης των Σάσεξ δεν ήταν ο πλέον κομψός, καταλαβαίνει πως τα συναισθήματα του Φιλίππου δεν μπορούν να είναι θετικά για το ζευγάρι, ούτε και να αντιστραφούν εύκολα.

«Δεν μπορεί να καταλάβει ακόμη το σκεπτικό του Χάρι, συμπεριφέρθηκε εντελώς παράξενα για εκείνον», αναφέρει η Σίουαρντ σε συνέντεξή της στο «Vanity Fair».

Ο Φίλιππος, άλλωστε, ήταν πάντα πολύ υπομονετικός απέναντι στο ζεύγος και πάντοτε ανταποκρινόταν, αν χρειαζόταν από τη μεριά του, στις απαιτήσεις του.

«Θεωρεί πως ήταν η σειρά τους να ακούσουν και δεν το έκαναν», προσθέτει η Σίουαρντ, που επισημαίνει πως, στο τέλος της ημέρας, το μόνο που τον νοιάζει είναι να προστατεύει τη βασίλισσα και γι' αυτό επιδεικνύει, πια, εχθρική στάση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share