Επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη: «Με χαστούκισαν όταν έβγαλα την αφίσα που τους είπα να μην κολλήσουν», λέει η ιδιοκτήτρια του κυλικείου

Ένα σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/5) στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε άλλα άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας που εργάζεται στο κυλικείο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.
Η γυναίκα μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, περιγράφοντας τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη και τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Το χρονικό του νέου περιστατικού βίας
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η ένταση φαίνεται να ξέσπασε λόγω διαφωνίας μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων σχετικά με την αφισοκόλληση. Ομάδα 15-20 ατόμων, με καλυμμένα πρόσωπα και οπλισμένοι με ρόπαλα, προκάλεσαν φθορές στο κυλικείο. Η υπάλληλος του χώρου, η οποία καθάριζε ενόψει της έναρξης λειτουργίας του, ζήτησε από τα άτομα να μην επικολλήσουν αφίσες. Αυτό πυροδότησε την ένταση, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τη χαστουκίσει, αφήνοντάς της εμφανές σημάδι στο πρόσωπο.
Η γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση στις 13:20, αναφέροντας πως ξυλοκοπήθηκε από έναν φοιτητή. Οι αστυνομικές αρχές που έφτασαν άμεσα στο σημείο διαπίστωσαν τον τραυματισμό της.
«Με χαστούκισαν όταν έβγαλα την αφίσα που τους είπα να μην κολλήσουν»
Η Γεωργία Τύρου, ιδιοκτήτρια του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη, μίλησε στην εκπομπή περιγράφοντας αναλυτικά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μέσα στο κατάστημά της. Σύμφωνα με την ίδια, ενώ βρισκόταν στο ταμείο, παρατήρησε έναν φοιτητή να προσπαθεί να κολλήσει αφίσες. Τον πλησίασε και του εξήγησε ευγενικά ότι δεν επιθυμεί να τοποθετηθούν αφίσες στον χώρο του κυλικείου. Ωστόσο, η αντίδραση του φοιτητή ήταν βίαιη, καθώς την έσπρωξε και αμέσως μετά τη χαστούκισε.
Δημογλίδου και Χατζηγεωργίου για τα επεισόδια
Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην εκπομπή, αναφερόμενη στα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους στην Πολυτεχνειούπολη. Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Χατζηγεωργίου, περιέγραψε τα γεγονότα, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά:«εμείς καλέσαμε την αστυνομία για τα επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη».






0 ΣΧΟΛΙΑ