Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Άνοιξαν τα σχολεία και νοσούν οι μαθητές - Νέο κρούσμα σε δημοτικό σχολείο προκαλεί μεγάλες ανησυχίες

Θετικός βρέθηκε ένας μαθητής στο Ναύπλιο

13 Ιανουαρίου 2021 15:40
Κορωνοϊός: Άνοιξαν τα σχολεία και νοσούν οι μαθητές - Νέο κρούσμα σε δημοτικό σχολείο προκαλεί μεγάλες ανησυχίες
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με την πανδημία είναι αρκετά κρίσιμη στην Ελλάδα διότι καθημερινώς ανακοινώνονται ότι εμφανίζονται όλο και περισσότερα κρούσματα με αποτέλεσμα να παίρνονται αυστηρά μέτρα όπως έγινε πρόσφατα στην Σπάρτη που τέθηκε σε σκληρό lockdown.

Συγκεκριμένα στο Ναύπλιο επικρατεί μία ανησυχητική κατάσταση διότι με το που άνοιξαν τα σχολεία εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό ένα παιδί του δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Στο Ναύπλιο εμφανίστηκε ο κορωνοϊός σε έναν μαθητή του δημοτικού.

Κορωνοϊός: Το χρονικό του εντοπισμού του κρούσματος

Ειδικότερα ένα θετικό κρούσμα μαθητή στο 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου αναστατώνει την εκπαιδευτική κοινότητα στο Ναύπλιο όπου αρχικά εντοπίστηκε θετικός ο γονιός του παιδιού και στη συνέχεια ο μαθητής.

Αμέσως με ενέργειες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ σταμάτησε να λειτουργεί η συγκεκριμένη τάξη που πηγαίνει ο μαθητής, ενώ παράλληλα σταμάτησε και η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου που λειτουργεί στο κτήριο, αφού σε αυτό ενώνονται πολλά τμήματα και θα μπορούσε ευκολότερα να μεταδοθεί και σε άλλους μαθητές ή εκπαιδευτικούς ο ιός.

Σύμφωνα με το anagnostis.org, η ανησυχία εκπαιδευτικών και μαθητών – γονιών όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού το υπόλοιπο κτήριο συνεχίζει να λειτουργεί. Στο κτήριο αυτό συστεγάζονται δύο σχολεία, το 2ο δημοτικό και το 5ο δημοτικό. Μάλιστα οι κοινόχρηστοι χώροι είναι κοινοί και κανείς δεν ξέρει απ΄ όσους έχουν παραμείνει στο σχολείο, αν έχει έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Τι θα γίνει στη συνέχεια με την κατάσταση που επικρατεί

Οι επόμενες κινήσεις είναι να γίνει απολύμανση στο σχολείο, καθώς και ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σχεδιάζεται να γίνουν τέστ και σε άλλους μαθητές και αναζητείται ο χώρος για να δρομολογηθεί αυτή η ενέργεια.

Την ίδια ώρα σε συναγερμό είναι ευρύτερα ο δήμος Ναυπλιέων, αφού είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τα κρούσματα στη γειτονική Νέα Τίρυνθα και σε άλλα χωριά να εξαπλωθούν.

Υπό την επίβλεψη της Πολιτικής Προστασίας και του Νίκου Χαρδαλιά είναι εντωμεταξύ από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου η περιοχή του Ναυπλίου και της Αργολίδας γενικότερα.

 

Ροή ειδήσεων

Share