Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Νέο αυστηρό lockdown - Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα μετά τη διασπορά σε μεγάλες ηλικίες

13 Ιανουαρίου 2021 14:23
Κορωνοϊός: Νέο αυστηρό lockdown - Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

Κορωνοϊός: Υπό καθεστώς σκληρού lockdown τίθεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ο δήμος Σπάρτης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς και της ανησυχητικής διασποράς σε μεγάλες ηλικίες. Παράλληλα δείτε και τα 3 νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης:

  • H λήψη μέριμνας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Τετάρτης, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας σε συνέντευξή του, ανέφερε πως για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία, δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή. Το απόγευμα της Τρίτης υπό καθεστώς αυστηρού lockdown μπήκε και η Λέσβος, έως τις 18 Ιανουαρίου, ακολουθώντας τη Βοιωτία.

Αυστηρό lockdown στην Σπάρτη

Θεσσαλονίκη: Δασκάλα θετική στον κορωνοϊό - Κλείνει ξανά το σχολείο

Συναγερμός έχει σημάνει σε σχολείο της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς εκπαιδευτικός βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό σε τμήμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.

Η διευθύντρια του σχολείου, μιλώντας στο Mega είπε ότι η συγκεκριμένη δασκάλα ήταν ασυμπτωματική. «Ήταν ασυμπτωματική γι αυτό και βρέθηκε την πρώτη μέρα στο σχολείο κανονικά. Δεν γνώριζε τίποτα» τόνισε.

Σύμφωνα με την ίδια, αργά το βράδυ έμαθε ότι είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενημέρωσε το σχολείο. Την Τρίτη δεν προσήλθε στο σχολείο και προχώρησε στη διερεύνηση και τελικά επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετική. Σύμφωνα με την ίδια ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έγινε απολύμανση στο σχολείο.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το thestival.gr, κλειστό θα παραμείνει για τις επόμενες 14 ημέρες το Ε’1. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά, μέσω διαδικτύου.

Η ανακοίνωση του σχολείου:

«Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Κατόπιν κρούσματος Covid-19 στο σχολείο μας & συγκεκριμένα στο τμήμα Ε1 σας ενημερώνουμε τα εξής:

Το τμήμα θα κλείσει για 14 ημέρες όπως ορίζει ο νόμος.

Το τμήμα Ε1 θα κάνει διαδικτυακά μαθήματα. Έχουν ήδη αποσταλεί τα σχετικά e-mail στους γονείς. Στο σχολείο αύριο θα γίνει απολύμανση εν ώρα λειτουργίας όπως μας διαβεβαίωσε ο δήμος.

Τέλος θα παρακαλούσαμε θερμά όποιος γονέας από το τμήμα Ε1 έχει αλλά παιδιά σε άλλες τάξεις του σχολείου μας να τα κρατήσει & αυτά για 14μερες».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share