Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Φθιώτιδα: "Χρυσά" πλήρωσαν την γουλιά του καφέ που ήπιαν

Απίστευτο περιστατικό

2 Ιανουαρίου 2021 15:53
Φθιώτιδα:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Φθιώτιδα: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα για αυτό και η κυβέρνηση έχουν βάλει ορισμένα μέτρα με τα ποιο πρόσφατα να έχουν ανακοινωθεί σήμερα Σάββατο 2 Δεκεμβρίου μετά από έκτακτη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα στη Φθιώτιδα και στη Στερεά Ελλάδα τα πρόστιμα να έχουν μειωθεί αλλά οι παραβάσεις δεν σταματούν να γίνονται και ειδικά από τους επαγγελματίες που θέτουν σε λειτουργία τα καταστήματα τους παράνομα.

Φθιώτιδα: Ο καφές που πληρώθηκε ακριβά

Ειδικά το πιο πρόσφατο περιστατικό παραβίασης ήταν σε καφενείο σε χωριό της Λοκρίδας, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όπου ο 57χρονος ιδιοκτήτης σέρβιρε τον μεσημεριανό καφέ σε καθήμενους πελάτες. Οι τελευταίοι στη θέα του περιπολικού άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να γλυτώσουν το 300αρι, με τον ιδιοκτήτη τελικά να μένει να πληρώσει το τίμημα.

Συγκεκριμένα εκτός από την αυτόφωρη σύλληψη, του επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ αλλά και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Πρωτοχρονιά: Μπαράζ προστίμων και συλλήψεων για παραβιάσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Πρωτοχρονιά: Μπορεί το νέο έτος να ήρθε αλλά κάποιοι φαίνεται πως δεν είχαν βάλει μυαλό με αποτέλεσμα να παραβιάσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να τους δοθεί το αντίστοιχο πρόστιμο. Επίσης μέσα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβλήθηκε και πάλι το σκληρό lockdown στην Ελλάδα για ακόμη μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα την Πρωτοχρονιά συνεχίστηκαν οι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Ελλάδα για τον εντοπισμό ατόμων που παραβίασαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού όπου είχε ως αποτέλεσμα να είναι αρκετοί οι παραβάτες.

Την Πρωτοχρονιά δόθηκαν αρκετά πρόστιμα αλλά έγιναν και αρκετές συλλήψεις.

Πρωτοχρονιά : Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ και οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν

Ειδικότερα σε 57.498 ελέγχους που πραγματοποίησε συνολικά η ΕΛΑΣ, την Πρωτοχρονιά σε όλη την χώρα, προχώρησε σε 11 συλλήψεις, ενώ βεβαίωσε 1.001 παραβάσεις των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται, ότι οι 13.159 έλεγχοι έγιναν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, οι 6 από τις συλλήψεις αφορούν σε 10 παραβάσεις κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα.

Ειδικότερα:

  • Στην Αττική, σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ - ουζερί και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας.
  • Πρόστιμο 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κομμωτήριο.
  • Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.
  • Στην Κρήτη, σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ - ζαχαροπλαστείου, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.
  • Στο Νότιο Αιγαίο, 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο. Παράλληλα, έγιναν και άλλες 3 συλλήψεις, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Επίσης, συνελήφθησαν και 5 άτομα για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων.

Αρκετά πρόστιμα δόθηκαν και έγιναν συλλήψεις την Πρωτοχρονιά.

Οι περιοχές με τις περισσότερες παραβάσεις

Συγκεκριμένα:

  • Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη οικίας και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε 9 άτομα που συμμετείχαν στη συνάθροιση.
  • Στην Αττική, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες οικιών και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε 12 και 6 άτομα, αντίστοιχα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις.
  • Στην Κρήτη, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες οικιών και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε 6 και 3 άτομα, αντίστοιχα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις.

Ταυτόχρονα, βεβαιώθηκαν 806 παραβάσεις για μετακίνηση και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως εξής: 249 στην Αττική, 107 στη Θεσσαλονίκη, 62 στην Κεντρική Μακεδονία, 56 στην Κρήτη, 56 στη Στερεά Ελλάδα, 49 στο Νότιο Αιγαίο, 46 στην Ήπειρο, 42 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 42 στη Θεσσαλία, 38 στη Δυτική Ελλάδα, 22 στην Πελοπόννησο, 13 στο Βόρειο Αιγαίο, 13 στη Δυτική Μακεδονία και 11 στα Ιόνια Νησιά.

Σε ό,τι αφορά τη μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 185 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 175 πρόστιμα 300 ευρώ και 10 των 150 ευρώ, ως εξής: 64 στην Αττική, 29 στην Κρήτη, 15 στην Κεντρική Μακεδονία, 14 στο Βόρειο Αιγαίο, 12 στο Νότιο Αιγαίο, 11 στη Δυτική Ελλάδα, 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 9 στη Στερεά Ελλάδα, 8 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Ήπειρο, 4 στη Δυτική Μακεδονία, 3 στην Πελοπόννησο και 2 στα Ιόνια Νησιά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share