Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Ποια ήταν η αιτία της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή σε σκληρό lockdown

Γιατί έγινε αυτό

2 Ιανουαρίου 2021 13:30
Κορωνοϊός: Ποια ήταν η αιτία της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή σε σκληρό lockdown
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα μετά τις γιορτές φαίνεται να επιστρέφει σε σκληρό lockdown μετά από απόφαση που πάρθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να μην γίνει εξάπλωση του ιού. Επίσης δείτε και τις αλλαγές που θα γίνει και με το 13033 αλλά και τους λόγους που στέλνουμε αυτά τα μηνύματα.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έκτακτη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε η Ελλάδα να επιστρέψει σε αυστηρό lockdown με περισσότερα μέτρα.

Αυτή είναι η αιτία που επιστρέφουμε σε σκληρό lockdown για μία εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Ο λόγος της απόφασης του πρωθυπουργού για τα αυστηρά μέτρα

Ειδικότερα σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και με απόφαση του πρωθυπουργού αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους, μετά τη χαλάρωση των γιορτών να αυστηροποιηθούν και πάλι τα μέτρα για μία εβδομάδα λόγω ανησυχίας για αύξηση μετάδοσης τις τελευταίες ημέρες, όπου η κινητικότητα είχε αυξηθεί σημαντικά. Στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική ακόμη περισσότερο, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επιστρέφει και πάλι σε σκληρό lockdown.

Ποια είναι τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σχέδιο προβλέπει στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία να επανέλθει η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Επισημαίνεται για τις εκκλησίες, ότι η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Η στόχευση προβλέπει ότι οι εκκλησίες μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Κορωνοϊός: Δραματική προειδοποίηση για το τρίτο κύμα στην Ελλάδα

Σε μια δραματική προειδοποίηση προχώρησε για το τρίτο κύμα του κορωνοϊού προχώρησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με τον επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Ηρακλής και καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ να αναφέρεται στις σχετικές λεπτομέρειες, που «προδίδουν» τον χρονικό ορίζοντα.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής προέβλεψε μέσα από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ότι το τρίτο κύμα θα έρθει στην Ελλάδα τέλος Φεβρουαρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι «εξαρτάται από το πώς θα κάνουμε το άνοιγμα όχι το πότε», με τις εξελίξεις επίσης να έρχονται για το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Καμπανάκι για τα κρούσματα

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι «άμεσα η Αττική δεν κινδυνεύει να πάει στο «κόκκινο», αλλά προς το τέλος του Γενάρη που θα ανοίξουν τα σχολεία υπάρχει αρνητική δυναμική στην Αττική, ενώ πρέπει να προσέξουμε και τα Φώτα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share