Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Αργολίδα: Μία χριστουγεννιάτικη λειτουργία μετατράπηκε σε εστία μετάδοσης του ιού

Πως βρέθηκαν θετικοί στον ιό

30 Δεκεμβρίου 2020 13:08
Κορωνοϊός - Αργολίδα: Μία χριστουγεννιάτικη λειτουργία μετατράπηκε σε εστία μετάδοσης του ιού

Κορωνοϊός - Αργολίδα: Με την κατάσταση του κορωνοϊού να βρίσκεται ακόμη σε τραγική κατάσταση και τις γιορτές να έχουν ξεκινήσει τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα για τον κόσμο ώστε να νοσήσει όπως έγινε σε ένα χωριό στην Αργολίδα. Επίσης αυτές είναι οι 11 περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο" και ανησυχούν τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα μία χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε χωριό της Αργολίδας ήταν η αφορμή να γίνει εστία μαζικής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός - Αργολίδα: Πως βρέθηκαν θετικά τα άτομα

Στο χωριό Ανυφί της Αργολίδας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκαπέντε κάτοικοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό όπου βρίσκονται στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Ειδικότερα ο 50χρονος ιερέας της τοπικής ενορίας, ο οποίος έχει και υποκείμενα νοσήματα, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Καλαμάτας. Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό βρίσκονται και οι ηλικιωμένοι γονείς του ιερέα, ενώ άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του διαγνώστηκαν επίσης θετικά στον κορωνοϊό.

Έπειτα από διενέργεια rapid test στο χωριό από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, άλλοι 8 κάτοικοι βρέθηκαν θετικοί. Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί είχαν παρακολουθήσει τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία του χωριού. Στις εκκλησίες, τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του χωριού, καθώς και στο σπίτι της οικογένειας των νοσούντων, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις, με την ανησυχία να είναι έκδηλη.

Κορωνοϊός: Οι περιοχές που βρίσκονται σε… πρωτοχρονιάτικο συναγερμό

Το 2021 έρχεται, αφήνοντας πίσω το… τρισκατάρατο 2020, αλλά ο κορωνοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του και ο Νίκος Χαρδαλιάς εφιστά την προσοχή για οκτώ συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε, συγκεκριμένα, για τις περιοχές που παρακολουθούνται στενά λόγω του επιδημιολογικού τους φορτίου, ζητώντας την πιστή τήρηση των μέτρων, τη στιγμή που υπάρχει γενικά προβληματισμός για την Αττική.

Αυτές είναι οι περιοχές

Το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών, καθώς και στην περιοχή του Ζεφυρίου του δήμου Φυλής. Παράλληλα, η επιδημία του κορονοϊού εμφανίζεται έντονα και στην Κάλυμνο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share