Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Οι 11 περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο" και προβληματίζουν τους ειδικούς

Ποιες είναι αυτές

30 Δεκεμβρίου 2020 08:06
Κορωνοϊός: Οι 11 περιοχές που βρίσκονται στο
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα συνεχίζεται να είναι τραγική με αποτέλεσμα καθημερινά τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι να ανεβαίνουν σε αριθμό όπου και κάποιες περιοχές φαίνεται να έχουν σημάνει συναγερμό. Επίσης δείτε σε ποιες περιοχές θα ισχύει το απαγορευτικό μετακίνησης μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα η επιτροπή των ειδικών προβληματίζεται από την κατάσταση 11 περιοχών που βρίσκονται ακόμη στο "κόκκινο". Ειδικότερα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πέραν της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης, περιοχές που παραμένουν σε αυστηρό lockdown, μια σειρά από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μοιάζουν να παρουσιάζουν ανησυχητικά σημάδια «αντίστασης» του κορωνοϊού.

Συνεχίζεται να είναι δύσκολη η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Οι 11 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Οι 11 περιοχές είναι οι εξής:

 • Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας
 • Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
 • Δήμος Περιστερίου
 • Δήμος Ιλίου και Αχαρνών
 • Περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής
 • Κάλυμνος
 • Δήμος Ασπροπύργου
 • Δήμος Ελευσίνας
 • Κοζάνη
 • Δήμος Εορδαίας
 • Δήμος Βοΐου

Επίσης, ανακοινώθηκε παράταση του σκληρού lockdown σε πέντε περιοχές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Κοζάνη, την Εορδαία και στον Δήμο Βοΐου παρατείνεται η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Συνεχίζονται οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ κορωνοϊού

Για να γίνει αντιληπτή η εικόνα της πανδημίας στη χώρα, αλλά και της αργής αποκλιμάκωσης της πίεσης του κορωνοϊού στο σύστημα υγείας, στις 26 Οκτωβρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 95, για να εκτοξευθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων σε 608 έναν μήνα αργότερα και να μειωθεί σε 473 την επομένη των Χριστουγέννων.

Όπως σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, το δεύτερο κύμα μας έδειξε πόσο εύκολα γεμίζουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ, όταν, αντίθετα, η μείωση έρχεται με εξαιρετικά επώδυνους βραδείς ρυθμούς.

Αναφερόμενη στα νέα κρούσματα κορωνοϊού, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως η διάμεση ηλικία τους είναι τα 48 έτη, ενώ 1 στους 4 είναι άνω των 65 ετών. Αυτό καταδεικνύει πως το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται. Επίσης, ευαίσθητες είναι οι ισορροπίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην Ελλάδα συνεχίζεται να είναι δύσκολη η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Από τη νέα χρονιά η απόφαση για τα σχολεία

Την ίδια ώρα, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των ειδικών τάσσεται υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων, με προτεραιότητα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, στις 8 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share