Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Λέσβο: Έρευνα για τρεις γυναίκες πρόσφυγες στη θάλασσα

Ναυάγησε λέμβος με πρόσφυγες

18 Δεκεμβρίου 2020 15:21
Συναγερμός στη Λέσβο: Έρευνα για τρεις γυναίκες πρόσφυγες στη θάλασσα

Συναγερμός σήμανε στη Λέσβο όπου το Λιμενικό διεξάγει έρευνα για τρεις γυναίκες πρόσφυγες που αγνοούνται στη θάλασσα. Επίσης πριν λίγες μέρες στη Μυτιλήνη το Λιμενικό έκανε έρευνα για να βρει δύο αγνοούμενους μετανάστες στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή της νοτιοανατολικής Λέσβου τρεις γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γυναίκες έπεσαν στη θάλασσα από τη βάρκα με την οποία περνούσαν στο νησί από τις απέναντι μικρασιατικές τουρκικές ακτές.

Πόσοι βρίσκονταν στη βάρκα

Το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου στη θέση Κατσίνια στην είσοδο του κόλπου της Γέρας βρέθηκαν 24 συνολικά άτομα άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλοι Σομαλικής καταγωγής που είχαν έρθει στο νησί και οι οποίοι ανέφεραν το περιστατικό. Ακολούθησε και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τριών γυναικών που φέρονται να αγνοούνται.

Ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο - Νεκρή μια 20χρονη Σομαλή

Η σορός μιας 20χρονης Σομαλής που πνίγηκε σήμερα Τετάρτη το πρωί σε ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Παληός Μανταμάδου στη βορειοανατολική Λέσβο βρέθηκε το μεσημέρι στη θάλασσα και μεταφέρθηκε ήδη στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex συνεχίζουν την έρευνα για την εύρεση και της δεύτερης 20χρονης γυναίκας που αγνοείται.

Ας σημειωθεί ότι από το ναυάγιο διασώθηκαν συνολικά 32 άτομα, 15 άνδρες, 14 γυναίκες και τρία παιδιά όλοι Σομαλικής καταγωγής. Όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη δομή της καραντίνας στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα οι κάτοικοι στα Καμμένα Βούρλα και συγκεκριμένα στην Ε. Ο. Λαμίας - Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα διαμαρτυρήθηκαν για την αποβίβαση μεταναστών στην περιοχή.

Τραγωδία στο Αιγαίο: Νεκρό ένα παιδί και έξι αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες

Η σορός ενός ανήλικου αγοριού εντοπίστηκε από στελέχη σκάφους του Λιμενικού Σώματος, σήμερα το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο της Σάμου, ενώ πριν λίγο καιρό 4 ακόμη μετανάστες είχαν χάσει τη ζωή τους ανοιχτά της Κρήτης.

Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε μία γυναίκα, η οποία είχε τις αισθήσεις της, και λίγο πιο πέρα 10 αλλοδαποί πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο σύνολό τους παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Επίσης, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εντοπισμό άλλων έξι αλλοδαπών στην ξηρά στα ανατολικά της Σάμου.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 24 άτομα, δηλαδή αγνοούνται άλλοι έξι.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share