Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

"Χάος" στην Αθηνών - Λαμίας: Διαμαρτυρία στα Καμένα Βούρλα για τους μετανάστες

Τι συνέβη;

23 Σεπτεμβρίου 2020 19:13

Αναβρασμός επικρατεί στα Καμένα Βούρλα από το μεσημέρι της Τετάρτης (23/9) όταν δύο λεωφορεία εμφανίστηκαν για την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της λουτρόπολης. Παράλληλα, συνεχίζεται η αύξηση των μεταναστών στον Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Συγκεκριμένα μερικά μέτρα μακριά από το σχολείο των Καμένων σε ανενεργό, από 15ετιας, ξενοδοχείο εγκαταστάθηκαν 39 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

«Δε θα αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας», δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης και στο ίδιο μήκος κύματος είναι και όλοι οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων που συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο όπου τα λεωφορεία άφησαν τους ανήλικους.

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (23/09) κάτοικοι της περιοχής ύστερα από κάλεσμα του δήμου, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση προκειμένου να μετακινηθούν μαζικά στην έξοδο της λουτρόπολης στο σημείο των τούνελ όπου και έκλεισαν την Ε. Ο. Λαμίας - Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα, όπως μεταδίδει το lamianow.gr.

Αναβρασμός στη Μόρια: Διαμαρτυρία μεταναστών για να φύγουν από τη Λέσβο (Video)

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς ξεσηκώθηκαν περίπου 2.000 μετανάστες και διαμαρτύρονται ζητώντας να φύγουν από το νησί.

Η ένταση ξεκίνησε από το δρόμο όπου επί τρεις ημέρες πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν στήσει αυτοσχέδιο υπαίθριο καταυλισμό μετά την πυρκαγιά της Τρίτης που έκαψε το ΚΥΤ της Μόριας.

Διαμαρτυρία καρά τεπες

Διαδήλωση- διαμαρτυρία αιτούντων άσυλο στον Καρά- Τεπέ για να φύγουν από τη Λέσβο https://www.stonisi.gr/post/11341/theloyme-na-fygoyme-xiliades-sto-mploko-ths-astynomias-updated

Posted by Στο Νησί on Friday, September 11, 2020

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα οι μετανάστες φωνάζουν προς τους αστυνομικούς «Θέλουμε να φύγουμε, αφήστε μας ελεύθερους».

Κρανίου τόπος η Μόρια: Τεράστια η καταστροφή στο ΚΥΤ - Δραματικές εικόνες

Τεράστια είναι η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας μετά και τις νέες φωτιές που ξέσπασαν την Πέμπτη με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο και όπου και να γυρίσει κανείς το βλέμμα του συναντά στάχτες και αποκαϊδια. Ενώ, έντονο παρασκήνιο υπάρχει για το πως εκτυλίχθηκε η φωτιά τις προηγούμενες μέρες.

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, κοιμούνται πλέον στο δρόμο. Πρόσφυγες και μετανάστες φτιάχνουν πρόχειρα καταφύγια κάτω από δέντρα, ενώ παιδιά κοιμούνται μέχρι και δίπλα σε κάδους απορριμμάτων.

Οικογένειες, παιδιά κοιμήθηκαν για άλλη μια νύχτα στους δρόμους, σε χωράφια, μέχρι και σε νεκροταφεία. Οι περισσότεροι κρατούν σακούλες με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους. Πολλοί από αυτούς στήνουν πρόχειρες σκηνές με καλαμιές που βρίσκουν στα χωράφια.

Την ίδια ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν φτάσει στο νησί προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share