Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Κρήτη: "Έπαιξαν" με την τύχη τους και πλήρωσαν το πρόστιμο

Κάποιοι δεν φαίνεται να είχαν την τύχη μαζί τους

18 Δεκεμβρίου 2020 11:28
Κορωνοϊός - Κρήτη:

Η κατάσταση του lockdown που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό έχει αλλάξει αρκετά την ζωή των πολιτών στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να προσπαθούν να βρουν τρόπους να κάνουν πράγματα που έκαναν πριν την κατάσταση με τον κορωνοϊό. Παράλληλα ένα παντρεμένο ζευγάρι πριν από λίγες μέρες "έφαγε" πρόστιμο επειδή ήθελαν να πάρουν το ίδιο ταξί.

Συγκεκριμένα στη Κρήτη και ειδικότερα στο Ρέθυμνο η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μετά από έλεγχο που έγινε σε επιχείρηση όπου βρέθηκαν τέσσερα άτομα να παραβιάζουν τα μέτρα για να παίξουν σε τυχερά παιχνίδια. Εκτός από αυτό η αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση των αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν για να παίξουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ αναφέρει το ότι μετά τον έλεγχο που έκανε προχώρησε σε συλλήψεις των ατόμων. «Διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε τρείς Έλληνες την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ, 13 πλήρεις τράπουλες και 294 μάρκες πονταρίσματος διαφόρων χρωμάτων.

Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις Έλληνες ως θαμώνες του καταστήματος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού». Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Lockdown - Κρήτη: Του "στοίχισε" ακριβά ο καφές που σέρβιρε

Με το lockdown να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου λόγω του κορωνοϊού κάποιοι φαίνεται να μην το παίρνουν στα σοβαρά και συνεχίζουν να ανοίγουν τα καταστήματα τους, ενώ δείτε πως θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Συγκεκριμένα ένας ιδιοκτήτης καφενείου στο Ρέθυμνο αψήφησε το lockdown και ανέβασε τα ρολά του όπου και σέρβιρε σε πελάτες. Οι Αρχές όμως όπως μεταδίδει το cretapost.gr το εντόπισαν και του έβαλαν ξανά «λουκέτο» βεβαιώνοντάς του και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

111 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση

Παράλληλα, οι αρχές «έκοψαν» 111 συνολικά πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις στους Κρητικούς. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, 34 πρόστιμα βεβαιώθηκαν για μη χρήση μάσκας και 77 για άσκοπη μετακίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας έχουν ως εξής:

  • Ηράκλειο: 10 πρόστιμα σε πεζούς
  • Ρέθυμνο: 5 πρόστιμα σε πεζούς
  • Χανιά: 10 πρόστιμα (5 σε υπαλλήλους καταστημάτων, έναν πελάτη και 4 σε πεζούς)
  • Λασίθι: 8 πρόστιμα (3 σε πεζούς και 5 σε επιβάτες ΙΧ)
  • ΒΟΑΚ: 1 πρόστιμο σε επιβάτη

Για άσκοπες μετακινήσεις τα πρόστιμα έχουν ως εξής: 49 στο Ηράκλειο, 8 στα Χανιά, 7 στο Ρέθυμνο, 7 στο Λασίθι και 6 στον ΒΟΑΚ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share