Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: "Έφυγαν" από τη ζωή δύο οδηγοί ταξί μέσα σε ένα 24ωρο

Θλίψη...

9 Δεκεμβρίου 2020 16:22
Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχει τέλος η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότερα άτομα χάνουν τη ζωή του καθημερινά ενώ πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι μία 51χρονη υπάλληλος του νοσοκομείου στη Καβάλα "έχασε" τη ζωή της από τον ιό.

Συγκεκριμένα ο κορωνοϊός χτύπησε και τον κλάδο των οδηγών ταξί στη Θεσσαλονίκη. Δύο επαγγελματίες αυτοκινητιστές κατέληξαν μέσα σε ένα 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το GRTimes, πρόκειται για τις πρώτες απώλειες του κλάδου στη συμπρωτεύουσα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της εταιρείαςTaxi Way”, Θεόδωρος Σταυρίδης.

Δύο οδηγοί ταξί 'έχασαν' τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

“Χθες χάθηκε ένας άνθρωπος 59 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, σήμερα χάσαμε τον δεύτερο, σε ηλικία 41 ετών, πατέρας δύο παιδιών” τόνισε και πρόσθεσε: “Δυστυχώς ό,τι μέτρα και να ακολουθήσουμε είμαστε εκτεθειμένοι σε μεγάλο ποσοστό στον ιό.

Βρισκόμαστε και εμείς στην πρώτη γραμμή της μάχης κόντρα σε αυτόν τον αόρατο εχθρό. Ευτυχώς, πριν από λίγες ημέρες ένας οδηγός που ήταν διασωληνωμένος σε εντατική νίκησε τον ιό και τώρα είναι καλά”.

Με δώρο ένα σκάφανδρο βγαίνει σήμερα από τη ΜΕΘ του Ρίου ο 8χρονος

Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου ο 8χρονος που παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό.

Ο μικρός από την Τρίτη δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από αναπνευστήρα, η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί και σήμερα αναμένεται να μετακινηθεί από τη ΜΕΘ, στην παιδιατρική κλινική, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης.

Μάλιστα θα βγει έχοντας λάβει και ένα δώρο από το προσωπικό της ΜΕΘ. Ένα σκάφανδρο, αφού ο μικρός είχε εξομολογηθεί ότι θέλει να γίνει αστροναύτης.

Σήμερα, λοιπόν, του χάρισαν το σκάφανδρο που θέλησε. Η αγάπη και η φαντασία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, με αφορμή το γεγονός πως τα καταστήματα είναι κλειστά, μετέτρεψαν ένα ιατρικό σκάφανδρο σε σκάφανδρο αστροναύτη.

«Για να θυμάται την πρώτη του νίκη, τη νίκη της ζωής», επισημαίνει ο Ανδρέας Ηλιάδης και προσθέτει: «Mια ακόμα μικρή νίκη του ΕΣΥ.

Να μην φοβάται κανείς όσο το ΕΣΥ μας έχει νοσηλευτές και γιατρούς με τέτοια επιστημονική επάρκεια και πραγματική αγάπη για τη δουλειά τους. Στη μουντάδα των καιρών μας ας είναι αυτή η μικρή νίκη ένα μικρό χριστουγεννιατικο δώρο για όλους μας».

Ωστόσο δείτε ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα και τι γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

8χρονος βγαίνει από την ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου

Σκάφανδρο 8χρονος νοσοκομείο Ρίου

 

Ροή ειδήσεων

Share