Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καβάλα: Χωρίς τέλος η τραγωδία - "Έχασε" τη μάχη με τον κορωνοϊό 51χρονη υπάλληλος του νοσοκομείου

Θρήνος...

9 Δεκεμβρίου 2020 13:28
Καβάλα: Χωρίς τέλος η τραγωδία -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν έχει τέλος διότι όλο και περισσότεροι θάνατοι ανακοινώνονται καθημερινώς όπου ο πιο πρόσφατος πρόκειται για μια 51χρονη υγειονομικό και μητέρα δύο παιδιών στη Καβάλα. Επίσης μία νοσηλεύτρια "έχασε" τη ζωή της πριν λίγες μέρες στην Καβάλα όπου η ίδια ήταν και νοσηλεύτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εντέκατη εργαζόμενη σε νοσοκομείο που έχασε την μάχη με τον θάνατο από επιπλοκές του κορωνοϊού είναι μια 51χρονη στην Καβάλα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ήταν διοικητική υπάλληλος και συγκεκριμένα προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού του νοσοκομείου Καβάλας.

Η 51χρονη γυναίκα ήταν, μάλιστα, και μητέρα δύο παιδιών. Η άτυχη υπάλληλος νοσηλευόταν σε κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου και στις 18/11 εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως σημειώνουν από την ΠΟΕΔΗΝ «η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να προωθήσει νομοθετική διάταξη να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων. Να θεωρούνται θύματα πολέμου. Για να μπορούν να αποζημιωθούν οι οικογένειες και να λάβουν σύνταξη».

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία σημειώνει επίσης ότι «εφ’ όσον όλοι οι νεκροί συνάδελφοι εργάζονταν και δεν είχαν άδεια ειδικού σκοπού σημαίνει ότι δεν εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες».

«Μην παίζετε τη ζωή σας κορώνα – γράμματα...» - Συγκλονίζει το μήνυμα γιατρού που νόσησε από κορωνοϊό

Τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό εξιστόρησε διευθυντής της Β' Παθολογικής και των κλινικών COVID-19 στο νοσοκομείο Βόλου. Επίσης, συγκλονίζει 56χρονη μετά τις 18 ημέρες στην εντατική.

Έπειτα από δέκα ημέρες κατ' οίκον περιορισμό επέστρεψε προχθές υγιής στο καθήκον και έκανε και εφημερία για να ξεκουράσει τους συναδέλφους του, που τις ημέρες που απουσίαζε έμειναν στο "πόδι" του παρέχοντας νυχθημερόν φροντίδα στους ασθενείς.

Ο γιατρός μιλώντας στην εφημερίδα "Ταχυδρόμος" είπε «δεν το συνειδητοποιείς εύκολα. Ο γιατρός ανησυχεί περισσότερο επειδή γνωρίζει και τις επιπλοκές που μπορούν να συμβούν».

«Όλοι οι γιατροί είμαστε στην πρώτη γραμμή υψηλού ρίσκου και αυτό το τίμημα το πλήρωσα κι εγώ. Μπορεί να κόλλησα τον ιό, ήμουν όμως από τους τυχερούς. Τα συμπτώματα δόξα τω Θεώ ήταν ήπια και μπόρεσα να ανακάμψω πολύ γρήγορα« τόνισε. «Αυτό που σκεφτόμουν κλεισμένος μέσα σε ένα δωμάτιο είναι να μην κολλήσουν εξαιτίας μου οι δικοί μου άνθρωποι» συνεχίζει.

Σύμφωνα με τον γιατρό, αυτό που πρέπει να αποτυπωθεί στο μυαλό των πολιτών είναι ότι «ο κορονοϊός είναι σοβαρό νόσημα, δεν είναι μια γρίπη, είναι κάτι τελείως διαφορετικό που δεν το έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα. Όλοι είμαστε ευάλωτοι».

Ζητεί από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός διότι ο ιός είναι "υπαρκτός και δεν αστειεύεται. Μην παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή τους και τη ζωή των δικών τους».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share