Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία στον Αστακό: Εκτεταμένες ζημιές από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου

Αναστατώθηκε η τοπική κοινωνία

9 Δεκεμβρίου 2020 14:58
Κακοκαιρία στον Αστακό: Εκτεταμένες ζημιές από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτεταμένες ζημιές σε στέγες σπιτιών και πτώσεις δέντρων προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που σκόρπισε την κακοκαιρία σήμερα το πρωί την πόλη του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία.

Μηχανήματα του δήμου Ξηρομέρου βρίσκονται ήδη στους δρόμους για την αποκατάσταση των καταστροφών, ενώ επί τόπου βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Μπαμπούρης.

Σημειώνεται ότι το καιρικό φαινόμενο που συνοδεύτηκε από τεράστιους όγκους νερού αναστάτωσε την τοπική κοινωνία του Αστακού για αρκετή ώρα μέχρι να εκτονωθεί. Πρόσφατα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είχε προειδοποιήσει ότι έρχεται νέα κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες.

Μεγάλη καταστροφή στην Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος "έπνιξε" το Κατάκολο - Τρομακτικές οι ζημιές που προκλήθηκαν

Εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού οι κάτοικοι στην Ηλεία ήρθαν αντιμέτωποι και με μία μεγάλη κακοκαιρία όπου τους κατέστρεψε αρκετά πράγματα. Επίσης πριν από λίγες μέρες στην περιοχή νόσησε από τον ιό ένα 10χρονο παιδί το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα του Κατάκολου μετά από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου και της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου οι καταστηματάρχες που επλήγησαν εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ στο σημείο σπεύδει και ο Δήμαρχος του Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος με συνεργεία του δήμου.

Δείτε φωτογραφίες:

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Το ποτάμι απειλεί ξανά τις Γούρνες

Η κακοκαιρία χτύπησε ξανά την Κρήτη και οι κάτοικοι των Γουρνών του Δήμου Χερσονήσου, βλέπουν ξανά το νερό να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.

Δέκα ακριβώς ημέρες μετά το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας, το ποτάμι υπερχείλισε ξανά, με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες νερού και λάσπης να καλύπτουν τα πάντα.

Όλοι οι παραλιακοί οικισμοί του Δήμου Χερσονήσου που υπέστησαν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στην ισχυρή νεροποντή της 10ης Νοεμβρίου, ξαναζούν τον εφιάλτη και σήμερα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι μέχρι τις 06.30 σήμερα το πρωί όλα ήταν ήσυχα, και μέσα σε 20 λεπτά, όλα άλλαξαν.

Καταιγίδες στην Κρήτη - Ο καιρός σήμερα στο νησί

Σύμφωνα με το meteo, σημαντικές βροχές αλλά και καταιγίδες να σημειώνονται έως το πρωί της Παρασκευής 20/11 στην Κρήτη. Κατά το υπόλοιπο της ημέρας σύμφωνα με το meteo αναμένονται βροχές, κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Εύβοια, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται και πάλι στην Κρήτη. Μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το απόγευμα στα Νότια Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 20/11 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share