Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 60χρονος νοσηλευτής "έχασε" τη ζωή του από τον κορωνοϊό

Εργαζόταν στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου"

8 Δεκεμβρίου 2020 13:07
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 60χρονος νοσηλευτής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Ελλάδα η κατάσταση του κορωνοϊού συνεχίζει να είναι τραγική και αυτό φαίνεται διότι καθημερινώς ανακοινώνονται νέα κρούσματα διαφόρων ηλικιών αλλά και δυστυχώς αρκετοί θάνατοι. Υπενθυμίζεται ότι ένας 8χρονος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείου του Ρίου της Πάτρας.

Συγκεκριμένα την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου ένας 60χρονος νοσηλευτής ο οποίος εργαζόταν στο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης. Ο 60χρονος έφυγε νικημένος από τον κορωνοϊό και, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο 60χρονος νοσηλευτής ήταν προϊστάμενος του τμήματος βραχείας ογκολογίας του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου". Ήταν παντρεμένος με τέσσερα παιδιά και αναμένονταν να βγει στη σύνταξη σε έναν χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, έδινε πολλές ημέρες μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ και πρόκειται για τον 9ο υγειονομικό που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό.

«Σήμερα θρηνούμε τον ένατο συνάδελφο από κορωνοϊό. Νοσηλευτής 60 ετών ένα χρόνο πριν τη σύνταξη προϊστάμενος τμήματος βραχείας ογκολογίας. Παντρεμένος με τέσσερα παιδιά. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους. Έδινε πολλές ημέρες τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργαζόταν», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Παράλληλα ο Μιχάλης Γιαννάκος περιγράφει με μελανά χρώματα τη μάχη που δίνει το νοσηλευτικό προσωπικό απέναντι στην πανδημία. «Κάθε ημέρα πια μετράμε συναδέλφους που χάνονται ή διασωληνώνονται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γιάννης Πλακιωτάκης: Παραμένει στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού - Ποια η κατάστασή του;

Καθημερινώς ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και άτομα τα οποία εισάγονται σε ΜΕΘ για να διασωληνωθούν, για αυτό και πριν λίγο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας και του Νίκου Χαρδαλιά για να συζητήσουν για την κατάσταση που επικρατεί.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ναυτιλίας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό όπου και νοσηλεύεται εδώ και δύο εβδομάδες σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμό". Ειδικότερα εμπύρετος συνεχίζει να είναι ενώ εδώ και εννέα ημέρες έχει μεταφερθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς ωστόσο να είναι διασωληνωμένος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Πλατιωτάκη, είναι σταθερή αλλά με ελαφρώς αυξημένα τα λευκά αιμοσφαίρια, ενώ προσπαθούν να του σταθεροποιήσουν την οξυγόνωσή του.

Δείτε το βίντεο για την κατάσταση του:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share