Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Δήλωση "βόμβα": "Να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη, δεν είναι εύκολη η διαδικασία"

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας και του Νίκου Χαρδαλιά

8 Δεκεμβρίου 2020 11:10
Κορωνοϊός - Δήλωση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την κατάσταση του κορωνοϊού να συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μειώσει τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους με αποτέλεσμα να δίνει παράταση στα μέτρα και ειδικά του lockdown όπου θα επεκταθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο κτίριο «Φάρος».

Η συνάντηση των δύο στελεχών της κυβέρνησης έγινε προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Μετά τη συνάντηση στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο κτίριο «Φάρος», ο υπουργός Υγείας για άλλη μια φορά είπε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι «κρίσιμη».

Επίσης ο ίδιος ζήτησε, επίσης, από όλους «να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη». «Δεν είναι εύκολη διαδικασία καθώς βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο» τόνισε ο υπουργός Υγείας. Όπως υπογράμμισε «πρέπει να αντέξουν οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, η κοινωνία, οι δομές».

Πέτσας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο - Πως θα ανοίξουν τα καταστήματα

Με την κατάσταση του κορωνοϊού να συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα είναι γνωστό ότι το lockdown πήρε παράταση για τις 14 Δεκεμβρίου αλλά και πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι η εστίαση και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Γενάρη.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως την Παρασκευή (11/12) θα ανακοινωθεί πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα.

Ο ίδιος σημείωσε πως επειδή μένει λίγος χρόνος μέχρι τα Χριστούγεννα, μπορεί τελικώς να το άνοιγμα του λιανεμπορίου να μην γίνει τόσο σταδιακά, ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Για το εμβόλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η διαδικασία είναι πρωτοφανής και είναι ένα τεράστιο εγχείρημα. Το βασικό πρόβλημα θα είναι στην πρώτη παραλαβή για να γίνουν όλα όπως πρέπει και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

Όσο αφορά στη μετακίνηση με sms ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού, ενώ για τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους είπε ότι θα επιτρέπεται.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share