Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Βόλος: Βρέφος 30ημερών νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο»

Πως είναι η κατάσταση του;

7 Δεκεμβρίου 2020 13:17
Κορωνοϊός - Βόλος: Βρέφος 30ημερών νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η τραγωδία του κορωνοϊού στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινώς τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι αλλά και δυστυχώς οι νεκροί ενώ ο λοιμωξιολόγος Μάνος Λαζανάς δήλωσε ότι τα μέτρα δεν απέδωσαν στον επιθυμητό βαθμό που έπρεπε.

Συγκεκριμένα ένα βρέφος μόλις 30 ημερών διαγνώσθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου.

Με το 30 ημερών βρέφος βρίσκεται και η μητέρα του η οποία εξετάζεται ως ύποπτο κρούσμα, ενώ και η γιαγιά του έχει διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Νοσοκομείο το μόλις τριάντα ημερών βρέφος δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα και νοσηλεύεται σε ήρεμη κατάσταση.

Κορωνοϊός: Πόσο θα κοστίζουν τα rapid test και ο μοριακός έλεγχος

Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα ο κόσμος φοβάται όλο και περισσότερο στο άκουσμα της αύξησης των κρουσμάτων για αυτό και οι περισσότεροι παίρνουν δραστικά μέτρα και ελέγχονται όσο μπορούν. Επίσης ο καθηγητής Νίκος Σύψας ανέφερε ότι τα μέτρα άργησαν να δράσουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα λίγο πιο υψηλό αναμένεται να είναι το κόστος για τη διενέργεια rapid test για τον κορωνοϊό αλλά και για το PCR (μοριακός έλεγχος), καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, θα συμπεριληφθεί και το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών. Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στην «Ώρα Ελλάδος» του Open TV, η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί έως εξής:

  • rapid test: 10 ευρώ + 10 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή 20 ευρώ
  • PCR (μοριακός): 40 ευρώ + έως 20 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή έως 60 ευρώ

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί μάλιστα και σχετική υπουργική απόφαση.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ο οποίος σε ανακοίνωσή του είχε σημειώσει ότι «η διατίμηση των ιατρικών πράξεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα έχει σοβαρές υγειονομικές παρενέργειες απολύτως ανεπιθύμητες για την αντιμετώπιση της πανδημίας» επισημαίνοντας ότι οι τιμές της διατίμησης δεν καλύπτουν το κόστος της διενέργειας των σχετικών εξετάσεων βάσει των διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Οι αντιδράσεις που έφεραν αλλαγές

Η κυβέρνηση εδώ και λίγες ημέρες είχε ορίσει ανώτατη τιμή για τα τεστ του κορωνοϊού, αφού είχε διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε αισχροκέρδεια. Άλλωστε ειδικά στο πρώτο lockdown υπήρχαν κέντρα που χρέωναν τα τεστ PCR ακόμη και 250 ευρώ.

Έτσι το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε πλαφόν στις τιμές των τεστ. Η ανώτατη όμως τιμή που αρχικά είχε ορισθεί για τα rapid test 10 ευρώ και για τον μοριακό 40 ευρώ, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος τόνιζε πως οι τιμές αυτές είναι κάτω του κόστους.

Τελικώς έπειτα από διαβούλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τον υπουργό Ανάπτυξης καθορίσθηκαν και οι τιμές για τις ιατρικές υπηρεσίες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share