Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ασθενής άλλαξε τρία ασθενοφόρα για τη διακομιδή του από το Βόλο στην Κόρινθο

Αγωνιώδης διακομιδή

2 Δεκεμβρίου 2020 11:40
Κορωνοϊός: Ασθενής άλλαξε τρία ασθενοφόρα για τη διακομιδή του από το Βόλο στην Κόρινθο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισοδιακή ήταν η διακομιδή ενός 66χρονου ασθενή με κορωνοϊό από το Νοσοκομείο Βόλου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου έκριναν την Παρασκευή απαραίτητη τη διασωλήνωση του ασθενή, ωστόσο λόγω πληρότητας των ΜΕΘ στο σύνολο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (σ.σ. Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα), ο 66χρονος έπρεπε να διακομισθεί στην Κόρινθο.

Ο 66χρονος για να φτάσει μέχρι την Κόρινθο χρειάστηκε να αλλάξει τρία ασθενοφόρα, καθώς το ένα μετά το άλλο παρουσίαζαν μηχανικές βλάβες. Ωστόσο συνεχίζεται το θρίλερ με τον κορωνοϊό καθώς κατέληξε 63χρονος άνδρας στην Θεσπρωτία.

Συγκεκριμένα, το πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από το Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου, αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα και παρέλαβε τον ασθενή χάλασε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω και τελικά το τρίτο ασθενοφόρο κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του και ασθενής και ιατρικό προσωπικό να φτάσουν στο Νοσοκομείο Κορίνθου μετά από περίπου επτά ώρες.

Αυτή είναι η δεύτερη περιπετειώδη διακομική ασθενή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», πρόκειται για τη δεύτερη περιπετειώδη διακομιδή εντός λίγων ημερών που γίνεται από τον Βόλο για άλλη πόλη.

Στην πρώτη περίπτωση αφορούσε στη διακομιδή ενός μικρού παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Το ασθενοφόρο πάλι έμεινε στον δρόμο και επιστρατεύτηκε μονάδα από την Αττική για τη διακομιδή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου την Τρίτη, ο πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΘ Βόλου, Παναγιώτης Δαριώτης, επεσήμανε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να επισκευαστούν τα ασθενοφόρα που δουλεύουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και μοιραία παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες.

Όπως ανέφερε, για την ώρα «εκτός» είναι τρία ασθενοφόρα από τα 11 που διαθέτει η Μαγνησία, το ένα με μηχανική βλάβη στο σασμάν από το Σεπτέμβριο.

Κορωνοϊός - Ιωάννινα: Σε καραντίνα 27 υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη με αποτέλεσμα να να προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει όλο αυτό που συμβαίνει, ενώ πριν λίγη ώρα ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για παράταση του lockdown.

Συγκεκριμένα εκτός λειτουργίας τέθηκε η δεύτερη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μετά από δύο θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στο προσωπικό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr θετικός στην COVID-19 βρέθηκε ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Η Μονάδα, η οποία διαθέτει αρνητική πίεση, εκκενώθηκε. Οι οκτώ ασθενείς που νοσηλευόταν μεταφέρθηκαν στις υπόλοιπες Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα έξι γιατροί, 15 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και έξι καθαρίστριες τέθηκαν σε καραντίνα για τις επόμενες ημέρες.

Σε όλο το προσωπικό της ΜΕΛ έγιναν rapid test τα οποία ήταν αρνητικά όμως θα επαναληφθούν τις επόμενες ημέρες καθώς θεωρείται ότι ο χρόνος επώασης του ιού δεν ήταν αρκετός. Το θέμα που εγείρει ερωτήματα και αναμένεται να εξετάσει η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου αφορά στην πηγή μετάδοσης του ιού στο προσωπικό της Μονάδας, όπου όλα λειτουργούν με κανόνες ύψιστης προστασίας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share