Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός - Θεσπρωτία: Συνεχίζεται η τραγωδία - Κατέληξε ένας 63χρονος

Θρήνος

2 Δεκεμβρίου 2020 11:22
Κορωνοϊός - Θεσπρωτία: Συνεχίζεται η τραγωδία - Κατέληξε ένας 63χρονος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό συνεχίζει να επηρεάζει την Ελλάδα αφήνοντας πίσω του αρκετά κρούσματα αλλά και αρκετούς θανάτους. Επίσης πριν λίγη ώρα βρέθηκαν θετικοί στον ιό σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όμως ανακοινώθηκε ακόμη μία τραγική είδηση όπου ένας 63χρονος από το Μορφάτι Θεσπρωτίας έχασε τη μάχη με τη ζωή από τον κορωνοϊό, ο οποίος νοσηλευόταν από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

Ένας 63χρονος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό όπου έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Συγκεκριμένα ο άτυχος 63χρονος, που έπασχε από υποκείμενο νόσημα, είχε μεταβεί το βράδυ της Κυριακής 15 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Φιλιατών με έντονα συμπτώματα της νόσου, όπου και εισήχθη για νοσηλεία, ενώ ταυτόχρονα του λήφθηκε δείγμα για έλεγχο covid-19, το οποίο βγήκε θετικό, οπότε μεταφέρθηκε και διασωληνώθηκε σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Κορωνοϊός - Ιωάννινα: Σε καραντίνα 27 υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη με αποτέλεσμα να να προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει όλο αυτό που συμβαίνει, ενώ πριν λίγη ώρα ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για παράταση του lockdown.

Συγκεκριμένα εκτός λειτουργίας τέθηκε η δεύτερη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μετά από δύο θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στο προσωπικό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr θετικός στην COVID-19 βρέθηκε ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Η Μονάδα, η οποία διαθέτει αρνητική πίεση, εκκενώθηκε. Οι οκτώ ασθενείς που νοσηλευόταν μεταφέρθηκαν στις υπόλοιπες Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) του νοσοκομείου.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων τέθηκαν σε καραντίνα 27 υγειονομικοί.

Ταυτόχρονα έξι γιατροί, 15 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και έξι καθαρίστριες τέθηκαν σε καραντίνα για τις επόμενες ημέρες.

Σε όλο το προσωπικό της ΜΕΛ έγιναν rapid test τα οποία ήταν αρνητικά όμως θα επαναληφθούν τις επόμενες ημέρες καθώς θεωρείται ότι ο χρόνος επώασης του ιού δεν ήταν αρκετός. Το θέμα που εγείρει ερωτήματα και αναμένεται να εξετάσει η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου αφορά στην πηγή μετάδοσης του ιού στο προσωπικό της Μονάδας, όπου όλα λειτουργούν με κανόνες ύψιστης προστασίας.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share