Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Εκκενώνονται οι δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Οι ασθενείς διακομίζονται προς το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο

21 Νοεμβρίου 2020 14:11
Εκκενώνονται οι δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με στόχο να είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς με λοίμωξη από κορωνοϊό το πρωί της Δευτέρας οι περίπου 200 κλίνες των δύο ιδιωτικών κλινικών που επιτάχθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη, δρομολογηθηκε από το πρωί του Σαββάτου η εκκένωση των κλινικών.

Την επιχείρηση εκκένωσης και τη διακομιδή των ασθενών σε άλλες μονάδες υγείας συντονίζουν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθιου και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιοπουλος.

Από την κλινική Σαραφιανός οι ασθενείς θα διακομιστουν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προς το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και από την κλινική Euromedica με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ και των ασθενοφόρων της κλινικής.

Υπάρχουν και πολίτες που παίρνουν τους οικείους τους και τους μεταφέρουν με λευκά ταξί. Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους ασθενείς της κλινικής «Σαραφιανός» είχαν μεταφερθεί εκεί από νοσοκομεία πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έτοιμη να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας

Την ετοιμότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια καταπολέμησης την πανδημίας του κορωνοϊού με όποιον τρόπο της ζητηθεί, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, καθηγητής, Φίλιππος Τσαλίδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιβεβαιώνει παράλληλα ότι πράγματι «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετέφερε έξι οχήματα στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά νοσούντων εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη», ενώ σε «σφράγισμα» των χερσαίων συνόρων της χώρας, στη Βόρεια Ελλάδα προχώρησε η κυβέρνηση.

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται στα τρένα λόγω της Covid 19 ο κ. Τσαλίδης διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα καθαρισμών και απολυμάνσεων που εφαρμόζονται και στην ΕΕ.

Έχει μάλιστα προβλεφθεί σε κάθε αμαξοστοιχία χώρος απομόνωσης περιστατικού με Covid 19. Αναφέρει επίσης ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διατήρησε σε ισχύ όλα τα εκτελούμενα υπό κανονικές συνθήκες δρομολόγια στον προαστιακό και έτσι δεν παρατηρείται συνωστισμός μεταξύ των επιβατών του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει ότι στις αρχές Ιανουαρίου έρχεται στην Ελλάδα από την Ιταλία το πρώτο από τα νέα τρένα και το πρώτο δρομολόγιο στη γραμμή Αθήνα -Θεσσαλονίκη με νέο τρένο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Τα υπόλοιπα νέα τρένα θα έλθουν μέσα στο 2021 ενώ νέα τρένα θα δρομολογηθούν και στον προαστιακό διευκρινίζει ο κ Τσαλίδης και υπογραμμίζει ότι «ο σχεδιασμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά κανονικά

ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεσσαλονίκη έτοιμη να βοηθήσει για τον κορωνοϊό

 

Ροή ειδήσεων

Share