Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Όσα είπε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE

20 Νοεμβρίου 2020 00:17
Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος μέσα από δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τόνισε ότι πρέπει να γίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών λόγω της μάχης με τον κορωνοϊό. Τονίζεται ότι το υπουργείο Υγείας είχε στείλει τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές ζητώντας να παραχωρήσουν 200 κλίνες.

Συγκεκριμένα ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως “σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι στρατευμένοι” και εκφράζει με ανοιχτό τρόπο τη γνώμη του.

Σε ανάρτηση στο Facebook έγραψε ότι «το υπουργείο υγείας ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη να διαθέσουν 200 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών που πάσχουν από Covid-19 εντός της περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλονίκης. Οι ιδιοκτήτες είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν μέχρι τις 21:00 σήμερα.

Δεν το έκαναν. Είδαμε παράλληλα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, την Κέρκυρα και αλλά μέρη της χώρας να μετακινούνται εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

Αν οι ιδιοκτήτες δεν απαντήσουν θετικά μέχρι αύριο το πρωί, προτείνω στην κυβέρνηση την άμεση επίταξη των κλινικών για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών για νοσηλεία των ασθενών που πάσχουν από Covid-19.
Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι στρατευμένοι».

Το υπουργείο υγείας ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη να διαθέσουν 200 κλίνες για τη...

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Thursday, November 19, 2020

Ο κορωνοϊός "χτυπάει" και τους νέους - Δύο 27χρονοι βρίσκονται διασωληνωμένοι

Τα προβλήματα με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όλο και περισσότερο χειροτερεύουν και αυτό φαίνεται και μέσα από την σημερινή ανακοίνωση, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, του ΕΟΔΥ σχετικά με τα σημερινά κρούσματα στην Ελλάδα αλλά και τους διασωληνωμένους που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα ο κορωνοϊός από ότι φαίνεται δεν "αγνοεί" τους νέους αλλά τους "χτυπάει" και εκείνους και σοβαρά σύμφωνα με ένα πρόσφατο περιστατικό όπου διασωληνώθηκαν δύο 27χρονοι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 27χρονου στην Αθήνα ο οποίος διασωληνώθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και νοσηλεύεται στην εντατική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας αυτός δεν έχει υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, ένας επίσης 27χρονος διακομίσθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, από την Μανωλάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με πολύ σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού, σε κωματώδη κατάσταση.

Ο νεαρός άνδρας, διασωληνώθηκε αμέσως ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες γι’ αυτόν. Έχει ήδη δοθεί εντολή στον ΕΟΔΥ, να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο στην Μανωλάδα, για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του 27χρονου, και να διενεργηθούν τα απαραίτητα τεστ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share