Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομειο μετά τον σεισμό στην Σάμο

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

30 Οκτωβρίου 2020 15:11
Τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομειο μετά τον σεισμό στην Σάμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναφορές για τραυματίες, με ορθοπεδικά τραύματα, στη Σάμο, μετά το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στο νησί, έρχονται στη δημοσιότητα, ενώ παράλληλα ταρακουνήθηκαν και τα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ 4 άτομα έχουν μεταφερθεί με ορθοπεδικά τραύματα στο νοσοκομείο, μετά το σεισμό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους τραυματίες.

Διαλύθηκε η Σμύρνη της Τουρκίας από τον σεισμό στη Σάμο: Η στιγμή που καταρρέει κτήριο!

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία. Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες.

Ο σεισμός στα βορειοδυτικά της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κτήρια στη Σμύρνη. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε τη στιγμή της κατάρρευσης ενός κτηρίου. Το κτήριο φαίνεται στο βάθος.

Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 6,6 στο 14,51 στο Αιγαίο Πέλαγος, 17 χιλιόμετρα από την περιοχή Σεφερχισάρ της Σμύρνης. Το βάθος του σεισμού, προσδιορίζεται στα 16,54 χλμ.

M’ ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, έκανε γνωστό πως έως αυτή τη στιγμή (14.30) υπάρχουν πληροφορίες για καταρρεύσεις έξι κτιρίων στις περιοχές Μπόρνοβα και Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς. Ο ίδιος ενημέρωσε πως ήδη σωστικά συνεργεία, εργάζονται στα ερείπια των πολυκατοικιών που έχουν καταρρεύσει.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για τραυματισμούς και αγνοουμένους, με τις εικόνες από τη Σμύρνη να δείχνουν πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι και τον τρόμο των κατοίκων.

Μετά τη σεισμική δόνηση σημειώθηκε τσουνάμι και στη Σμύρνη, με τα νερά της θάλασσας να φουσκώνουν και να φτάνουν σε μεγάλο βάθος μέσα στην πόλη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share