Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σεισμός στη Σάμο: Ταρακουνήθηκαν τα Δωδεκάνησα - Στο δρόμο οι πολίτες

Έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα!

30 Οκτωβρίου 2020 14:55
Σεισμός στη Σάμο: Ταρακουνήθηκαν τα Δωδεκάνησα - Στο δρόμο οι πολίτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε σεισμός 6,6 ρίχτερ στη Σάμο όπου καταγράφτηκαν αρκετές καταστροφές με κτήρια να καταρρέουν και τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους. Παράλληλα δείτε και τι έγινε στη Σμύρνη από το σεισμό στη Σάμο όπου απεικονίζονται τρομακτικές εικόνες.

Συγκεκριμένα ιδιαίτερα αισθητός έγινε και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου.

Η σεισμική δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νησιά του βορείου του συγκροτήματος όπου προκλήθηκε και μεγαλύτερη ανησυχία. Αρκετοί από τους κατοίκους της Πάτμου, της Κω της Καλύμνου του Αγαθονησίου και των άλλων νησιών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεν υπήρξαν ζημιές σε κανένα νησί της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αλλά προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία από την ένταση και την διάρκεια της σεισμικής δόνησης.

Σεισμός στη Σάμο: Κατέρρευσε εκκλησία στο Καρλόβασι!

Σημαντικές ζημιές έχουν καταγραφεί στο νησί της Σάμου μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του νησιού.

Για εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια έκανε λόγο και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την πρώτη ενημέρωση που έκανε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το samos24.gr έχει καταρρεύσει τμήμα της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι.

Δείτε live εικόνα από το νησί:

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Τουρκία

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία. Που ήταν το επίκεντρο; Ο σεισμός έγινε μόλις 8 χιλιόμετρα από την πόλη Μπινγκέλ, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, που περιβάλλεται από βουνά και πολλές λίμνες παγετώνων.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 8 χιλιόμετρα. Στο σημείο να σας υπενθυμίσουμε, ότι πριν λίγες ημέρες έγινε σεισμός στην Αλάσκα.

Δείτε πώς κατέγραψε τη σεισμική δόνηση το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share