Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κλειστό το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης λόγω κακοκαιρίας (video)

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

21 Οκτωβρίου 2020 14:19
Κλειστό το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης λόγω κακοκαιρίας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι τις 16:30 το αεροδρόμιο Ηρακλείου " Ν. Καζαντζάκης", εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει από την Τρίτη το νησί της Κρήτης και από την οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα στις υποδομές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει κλείσει προσωρινά, σήμερα, από τις 12:30 το μεσημέρι και θα παραμείνει έως τις 16:30, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.

Από κει και πέρα δύσκολες ώρες περνά η Κρήτη μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καθώς έντονες βροχές και καταιγίδες σαρώνουν το νησί. Η Πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση να αποφεύγεται η διέλευση από τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο λόγω μεγάλης ποσότητας νερού στην περιοχή.

Όπως τονίζεται το ύψους του νερού που κατεβαίνει δίπλα από την γέφυρα της Εθνικής (από το Αστυνομικό Μέγαρο) φτάνει τουλάχιστον το 1 μέτρο και υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Υπήρξαν εγκλωβισμένοι οδηγοί σε οχήματα, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα και στην Εθνική οδό.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες που έχουν δημιουργηθεί στην Κρήτη από την κακοκαιρία

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου ζήτησε από τους πολίτες να μην περνούν από τα σημεία:

  • Άγιος Ιωάννης, Καρτερός
  • Λεωφόρος Καζαντζίδη
  • Σε διάφορα σημεία της Αλικαρνασσού και άλλες περιοχές του Ηρακλείου

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή, 84 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13,8 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός καταγράφεται 84 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του παραθαλάσσιου χωριού. Με τον Εγκέλαδο να «ταρακουνάει» το νησί και τα ξημερώματα.

Σοκ: Σεισμός 7,5 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Τρόμος προκαλεί η ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών που σημειώθηκε σε περιοχή νότια από τις Αλεούτιες Νήσους στην Αλάσκα χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), με αποτέλεσμα τα Κέντρα Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ (TWC) να εκδώσουν έκτακτο δελτίο.

Τα Κέντρα εκτίμησαν ότι το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός αυτός, ο οποίος αρχικά εκτιμήθηκε ότι είχε ισχύ 7,4 βαθμών, ενδέχεται να πλήξει τις περιοχές Σαντ Πόιντ, Κολντ Μπέι και Κόντιακ της Αλάσκας. Πρόκειται πάντως για μάλλον αραιοκατοικημένα εδάφη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share