Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Άλλες δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν στο νησί

21 Οκτωβρίου 2020 07:18
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ νότια της Κρήτης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, στη 1 τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμός στα νότια της Κρήτης και είχε επίκεντρο 77 χιλιόμετρα νότια της Άρβης. Το εστιακό του βάθος εκτιμήθηκε στα 22 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι χθες στην Κρήτη και ο καιρός ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή όπου υπήρχε μεγάλη κακοκαιρία με αποτέλεσμα να προκαλέσει αρκετές ζημιές.

Στο νησί έγιναν άλλες δύο σεισμικές δονήσεις. Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε και βόρεια του νησιού λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα, στις 02:16 έγινε ο σεισμός με επίκεντρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγίου Νικολάου. Το εστιακό βάθος του ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη ήταν μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κισσάμου, με εστιακό βάθος στα 20 χιλιόμετρα.

Απίστευτες εικόνες στη Κρήτη: Το σκηνικό που θυμίζει σαν να πέρασε χιονοθύελλα

Μετά τις δύο και μισή τα ξημερώματα ξεκίνησε στη Κρήτη έντονη βροχόπτωση που μετατράπηκε άμεσα σε χαλαζόπτωση, πλήττοντας κυρίως περιοχές του Ηρακλείου και του δήμου Χερσονήσου. Επίσης δείτε και την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου που αναφέρεται σε επιλεκτική καιρική αλλαγή.

Η πυροσβεστική έσπευσε για απάντληση υδάτων, ενώ το ίδιο ίσχυσε και στη Χερσόνησο. Η ένταση του φαινομένου δημιούργησε την ανάγκη κοπής δέντρων στο Κοκκίνη Χάνι και το Τομπρούκ, ενώ στην περιοχή των Χανίων που, επίσης, καταγράφηκε έντονο το φαινόμενο χαλαζόπτωσης, η Πυροσβεστική κλήθηκε να προχωρήσει σε τέσσερις απαντλήσεις και δυο κοπές δέντρων.

Παράλληλα, εκτός από τη βροχή υπήρξε και πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε τα πλάνα από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ:

Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στη 1:22, 352 χιλιόμετρα ΝΑ της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 51 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share