Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σείεται η Κρήτη: Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ

Συναγερμός στο νησί!

12 Οκτωβρίου 2020 07:52
Σείεται η Κρήτη: Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τον πρώτο σεισμό μεγέθους 5,1 Ρίχτερ στις 3:30 ακολούθησε και δεύτερος της τάξεως των 5,2 στις 7:11.
Δεύτερος σεισμός άνω των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ μέσα σε λίγες ώρες ταρακούνησε στις 7:11 την Κρήτη.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/10), η Κρήτη βρίσκεται στον ρυθμό των Ρίχτερ. Πιο συγκεκριμένα, τρεις σεισμικές δονήσεις, η πρώτη από τις οποίες χαρακτηρίζεται «ισχυρή», σημειώθηκαν μέσα σε περίπου σαράντα λεπτά ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα στον θαλάσσιο χώρο περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη -«ισχυρή»- δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας και η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε μεγάλο μέρος του νησιού και ανησύχησαν τους κατοίκους. Οπως αναφέρει το ekriti.gr, οι σεισμοί έγιναν αισθητοί στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και άλλα σημεία. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share