Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν οδηγό του ΟΑΣΘ για παρενόχληση 16χρονης

Έτοιμη ήδη η δικογραφία

9 Οκτωβρίου 2020 15:40
Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν οδηγό του ΟΑΣΘ για παρενόχληση 16χρονης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στη σύλληψη ενός 40χρονου οδηγού του ΟΑΣΘ προχώρησαν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη, κατηγορώντας τον για την παρενόχληση μιας 16χρονης επιβάτιδας, ενώ του ασκήθηκε δίωξη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό σημειώθηκε χθες (8/10), κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Θεσσαλονίκης-Μεσημεριού, ενώ στην φυλακή για παρόμοιο περιστατικό θα μπει επιχειρηματίας. Η 16χρονη επέβαινε στο υπ’αριθμόν 88 λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Η κοπέλα κατήγγειλε στην αστυνομία τα εξής: Όταν το όχημα άδειασε από κόσμο, σε μια στάση ο οδηγός σηκώθηκε από τη θέση του, έχοντας ανοικτό το φερμουάρ του παντελονιού του ενώ προέξηχε το μόριο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η επίδειξη έγινε κατά λάθος και ζήτησε συγγνώμη.

Σοκ: 45 συλλήψεις παιδοφίλων και σχεδόν 100 διασώσεις ανηλίκων από την Αστυνομία στην καραντίνα

Η πιο σκοτεινή πλευρά της καραντίνας, που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, φαίνεται πως αποκαλύφθηκε με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο στη Βρετανία, με τις Αρχές της χώρας να προχωρούν σε 45 συλλήψεις ατόμων για online παιδοφιλία, σώζοντας παράλληλα 100 ανήλικα παιδιά από αντίστοιχες παρενοχλήσεις.

Ο αριθμός, συγκεκριμένα, των διασωθέντων παιδιών φτάνει στα 92, που επιβίωσαν από αυτή τη διαδικασία, με τους δικαστικούς να αναφέρουν 68 τέτοιες περιπτώσεις, ενώ η εγκληματολογική μονάδα δέχεται περίπου 50 αναφορές κατά μέσο κάθε εβδομάδα στον καιρό της καραντίνας.

«Το ίντερνετ μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός χώρος σύνδεσης και κοινωνικοποίησης για ένα άτομο, αλλά χρησιμοποείται και από παιφόφιλους, για να ψαρεύουν τα παιδιά και να κάνουν σοβαρές επιθέσεις», αναφέρει η ντετέκτιβ Έλεν Φλάναγκαν, η οποία συμπληρώνει πως «αυτοί του διαδικτύου μπορεί να είναι πολύ χειρότεροι από εκείνους της πραγματικότητας, καθώς χρησιμοποιούν μια οθόνη και απέναντι υπάρχει ένα ευαίσθητο παιδί και η ντροπιαστική εικόνα επαναλαμβάνεται συνέχεια».

Οι Αρχές επιχειρούν μέσω καμπανιών να προειδοποιήσουν γονείς και παιδιά για όλους τους κινδύνους, που εμπεριέχει το διαδίκτυο, με το τμήμα του Τάμεση στο Λονδίνο να αναφέρει μια αύξηση της τάξης του 147% σε περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων από παιδόφιλους για το Μάρτιο, σε σύγκριση με τα ίδια νούμερα στην αντίστοιχη εποχή πέρυσι.

«Αν το παιδί σας αρχίσει να χρησιμοποιεί διαφορετικά το ίντερντ, προσπαθήστε να καταλάβετε το γιατί. Χρησιμοποιούν όντως εφαρμογές, ή μιλούν με αγνώστους με έναν τρόπο, που τα κάνει να νιώθουν άβολα;», αναφέρει στις δηλώσεις της η κυρία Φλάναγκαν, τη στιγμήπου υπάρχει ετήσια αύξηση της τάξης του 130% από το 2016 έως το 2019 σε κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων στο ίντερνετ.

«Έχουμε δει άνοδο των πορνογραφικών ιστοσελίδων στην χρήση τους, καθώς η απομόνωση οδηγεί ορισμένους με εξαρτήσεις να κάνουν παράνομες πράξεις και να παρακολουθούν ιστοσελίδες με σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα. Οι γονείς πρέπει να βοηθήσουν», επαυξάνει ο Ντόναλντ Φιντλάτερ, υψηλόβαθμο στέλεχος οργάνωσης στην χώρα κατά των σεξουαλικών επιθέσεων σε ανήλικα παιδιά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share