Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ποινή φυλάκισης ενός έτους σε επιχειρηματία για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη

Τι κατήγγειλε η ανήλικη

4 Σεπτεμβρίου 2020 12:24
Ποινή φυλάκισης ενός έτους σε επιχειρηματία για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε επιχειρηματία για την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 15χρονης μαθήτριας, η οποία κατήγγειλε ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά. Ωστόσο, λίγο καιρό πριν 5 χρόνια φυλάκιση είχε επιβληθεί σε χρυσό Ολυμπιονίκη για παρενόχληση ανηλίκων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε κεκλεισμένων των θυρών με τον επιχειρηματία να επιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αθωότητα του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί, η 15χρονη είχε κανονίσει με μία φίλη της να πάνε για μπάνιο σε πισίνα σε περιοχή ανατολικά του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, περίμενε στη στάση απ’ όπου θα την παραλάμβαναν με το αυτοκίνητο τους η φίλη της και ο μπαμπάς της. Από το σημείο πέρασε με το αυτοκίνητο του και ο επιχειρηματίας, ο οποίος επειδή τη γνώριζε (συγγενικά της πρόσωπα είχαν εργαστεί στο παρελθόν για λογαριασμό του) φέρεται να έκανε αναστροφή και να πλησίασε προς το σημείο όπου στεκόταν το κορίτσι.

Προσφέρθηκε να τη μεταφέρει ο ίδιος στο χώρο της πισίνας. Αν και η 15χρονη αρχικά αρνήθηκε, τελικά δέχτηκε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του.

Η ανήλικη καταγγέλλει ότι στη διαδρομή ο επιχειρηματίας έκλεισε τις ασφάλειες και σταμάτησε σε ερημικό σημείο με στόχο τη σεξουαλική παρενόχληση.

Υποστηρίζει ότι αντέδρασε έντονα και εκείνος τελικά την άφησε στον προορισμό της. Η κοπέλα περιγράφει ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση, ξέσπασε σε κλάματα και εξομολογήθηκε σε φίλους της τι είχε προηγηθεί.

Ενημερώθηκε η οικογένεια της και στην πορεία ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, με τον επιχειρηματία να αρνείται κατηγορηματικά ότι παρενόχλησε σεξουαλικά το κορίτσι ενώ τη μετέφερε με το αυτοκίνητο του στο σημείο συνάντησης με τους φίλους της.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Σοκ: 45 συλλήψεις παιδοφίλων και σχεδόν 100 διασώσεις ανηλίκων από την Αστυνομία στην καραντίνα

Η πιο σκοτεινή πλευρά της καραντίνας, που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, φαίνεται πως αποκαλύφθηκε με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο στη Βρετανία, με τις Αρχές της χώρας να προχωρούν σε 45 συλλήψεις ατόμων για online παιδοφιλία, σώζοντας παράλληλα 100 ανήλικα παιδιά από αντίστοιχες παρενοχλήσεις.

Ο αριθμός, συγκεκριμένα, των διασωθέντων παιδιών φτάνει στα 92, που επιβίωσαν από αυτή τη διαδικασία, με τους δικαστικούς να αναφέρουν 68 τέτοιες περιπτώσεις, ενώ η εγκληματολογική μονάδα δέχεται περίπου 50 αναφορές κατά μέσο κάθε εβδομάδα στον καιρό της καραντίνας.

«Το ίντερνετ μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός χώρος σύνδεσης και κοινωνικοποίησης για ένα άτομο, αλλά χρησιμοποείται και από παιφόφιλους, για να ψαρεύουν τα παιδιά και να κάνουν σοβαρές επιθέσεις», αναφέρει η ντετέκτιβ Έλεν Φλάναγκαν, η οποία συμπληρώνει πως «αυτοί του διαδικτύου μπορεί να είναι πολύ χειρότεροι από εκείνους της πραγματικότητας, καθώς χρησιμοποιούν μια οθόνη και απέναντι υπάρχει ένα ευαίσθητο παιδί και η ντροπιαστική εικόνα επαναλαμβάνεται συνέχεια».

Οι Αρχές επιχειρούν μέσω καμπανιών να προειδοποιήσουν γονείς και παιδιά για όλους τους κινδύνους, που εμπεριέχει το διαδίκτυο, με το τμήμα του Τάμεση στο Λονδίνο να αναφέρει μια αύξηση της τάξης του 147% σε περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων από παιδόφιλους για το Μάρτιο, σε σύγκριση με τα ίδια νούμερα στην αντίστοιχη εποχή πέρυσι.

«Αν το παιδί σας αρχίσει να χρησιμοποιεί διαφορετικά το ίντερντ, προσπαθήστε να καταλάβετε το γιατί. Χρησιμοποιούν όντως εφαρμογές, ή μιλούν με αγνώστους με έναν τρόπο, που τα κάνει να νιώθουν άβολα;», αναφέρει στις δηλώσεις της η κυρία Φλάναγκαν, τη στιγμήπου υπάρχει ετήσια αύξηση της τάξης του 130% από το 2016 έως το 2019 σε κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων στο ίντερνετ.

«Έχουμε δει άνοδο των πορνογραφικών ιστοσελίδων στην χρήση τους, καθώς η απομόνωση οδηγεί ορισμένους με εξαρτήσεις να κάνουν παράνομες πράξεις και να παρακολουθούν ιστοσελίδες με σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα. Οι γονείς πρέπει να βοηθήσουν», επαυξάνει ο Ντόναλντ Φιντλάτερ, υψηλόβαθμο στέλεχος οργάνωσης στην χώρα κατά των σεξουαλικών επιθέσεων σε ανήλικα παιδιά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share