Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άσσος: Βιβλική καταστροφή στο χωριό της Κεφαλονιάς από την κακοκαιρία (video)

Πέτρες και λάσπη "έθαψαν" το χωριό

20 Σεπτεμβρίου 2020 10:31
Άσσος: Βιβλική καταστροφή στο χωριό της Κεφαλονιάς από την κακοκαιρία (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κεφαλονιάς, η Άσσος, θάφτηκε κάτω από τόνους λάσπης και από πέτρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας "Ιανός" στο νησί. Οι εικόνες συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με το βίντεο του Open, το γραφικό λιμανάκι ουσιαστικά δεν υπάρχει πια, τα σκάφη που υπήρχαν καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τουλάχιστον 25 αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από πέτρες, λάσπη και φερτά υλικά.

Οι κάτοικοι τις περιοχής παραμένουν στο έλεος του Θεού. Χωρίς ρεύμα και νερό για τρίτη διαδοχική μέρα, οι ηλικιωμένοι δε μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει μηχανήματα έργου στο γραφικό χωριό για να απομακρύνουν τους εκατοντάδες τόνους των βράχων.

Επίσης, σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων με μία εξ αυτών να συγκλονίζει. "Περιμένουμε να έρθουν να μας ξεθάψουν" είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στη θεομηνία τόνισε ότι "από τις 2:00 τα ξημερώματα που άρχισε να βρέχει, σταμάτησε στις 7:00 το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ακούγαμε το βουητό από τους βράχους που διέτρεχαν το χωριό και ήταν συγκλονιστικό...".

Δείτε το βίντεο:

Κακοκαιρία "Ιανός": Νεκρός και ο 62χρονος στην Καρδίτσα

Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος άντρας στην Καστανιά Καρδίτσας, στο σπίτι του οποίου είχε καταρρεύσει η σκεπή, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πλέον οι νεκροί από την κακοκαιρία είναι τρεις.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 10 το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν στα χαλάσματα του σπιτιού του τον αγνοούμενο 62χρονο άνδρα στην Καστανιά Καρδίτσας.

Αγωνία τώρα επικρατεί για τους δύο ανθρώπους που αγνοούνται στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Άνδρες της Πυροσβεστικής σαρώνουν τις περιοχές όπου εξαφανίστηκαν οι δύο άνθρωποι. Πρόκειται για:

  • Τη 43χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες, αλλά όχι και η ίδια.
  • Και έναν βοσκό που αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share