Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Κακοκαιρία "Ιανός": Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της 40χρονης στο Μουζάκι

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη

19 Σεπτεμβρίου 2020 13:19
Κακοκαιρία
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Πριν από λίγη ώρα πολίτης εντόπισε το αυτοκίνητο που έπεσε και παρασύρθηκε λόγω κακοκαιρίας από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού χθες βράδυ στο Μουζάκι, στην περιοχή των παλιών σφαγείων. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και στο σημείο κατέφθασε η Διοικητής Αστυνόμος Παλλάντζα Κωνσταντίνα με αστυνομικούς του ΑΤ Μουζακίου.

Δεν εντοπίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπως αναφέρει το Mouzaki News, ενώ αγνοείται και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

Η γυναίκα, περίπου 40 ετών, αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν την παρέσυρε με το όχημά της ο ποταμός Πάμισος ενώ προσπαθούσε να τον διασχίσει.

αυτοκίνητο Μουζάκι

Συναγερμός στο Μουζάκι: Κατέρρευσε το Κέντρο Υγείας από την κακοκαιρία

Τις πληγές της μετρά με το πρώτο φως της ημέρας η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, καθώς η επέλαση του Ιανού ήταν καταστροφική. Ωστόσο, στο έλεος της κακοκαιρίας παραμένει και η Λαμία.

Στον δήμο Μουζακίου, που δέχθηκε τεράστιο χτύπημα της κακοκαιρίας αγνοούνται δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ενώ τα ορμητικά νερά γκρέμισαν το κέντρο υγείας της περιοχής.

Συγκεκριμένα η πόλη της Καρδίτσας, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να πλημμυρίσουν με το ύψος του νερού να φτάνει και το ένα μέτρο.

Επίσης, στον οικισμό Μαύρικα όπως και σε άλλα χωριά του δήμου Καρδίτσας, όλη τη νύχτα βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης πολιτών. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.

Μουζάκι κακοκαιρία

Ο Ιανός γκρέμισε το Κέντρο Υγείας

Στον δήμο Μουζακίου, μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού Πάμισου έχει καταρρεύσει, γκρεμίζοντας και ένα κομμάτι του Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Νούσιο συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο φόβος αυξάνεται με τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων.


Ένα μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου δίπλα στον ποταμό Πάμισο, έχει καταρρεύσει και έχει συμπαρασύρει και τμήμα από το κέντρο υγείας Μουζακίου. Συγκεκριμένα η μία πλευρά του Κέντρου Υγείας έχει εντελώς γκρεμιστεί

Επίσης ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα του Μουζακίου που την συνδέει με την πρωτεύουσα του νομού και τα υπόλοιπα χωριά, ενώ ένα μεγάλο τμήμα δρόμου που την συνδέει με τον περιφερειακό έχει χαθεί πλήρως.

Παράλληλα η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούνταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share