Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στον Μύρτο Κεφαλονιάς

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

16 Σεπτεμβρίου 2020 12:06
Φωτιά στον Μύρτο Κεφαλονιάς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε δασική έκταση στον Μύρτο της Κεφαλονιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, φωτιά μαίνεται και στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας.

Μεγάλη φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών στη Ρωσία (Video)

Ένα οκταώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας, έχει καταστραφεί σε σημαντικό βαθμό από την φωτιά που ξέσπασε στη σοφίτα, και εξαπλώθηκε γρήγορα στο υπόλοιπο κτήριο. Επίσης, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην χώρα μας.

Περίπου 140 πυροσβέστες με 40 οχήματα καταπολεμούν τη φωτιά, η οποία έχει εξαπλωθεί σε περιοχή περίπου 2.500 τ.μ., ανέφερε το υπουργείο έκτακτης ανάγκης την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής, περίπου 300 άτομα, που ξύπνησαν από τις φλόγες που ξέσπασαν στο σπίτι τους στη μέση της νύχτας, έχουν βγει εκτός του κτηρίου. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα.

Πρωινό σοκ στην Καλλιθέα: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο διαμέρισμά του

Πρωινό σοκ υπήρξε στην Καλλιθέα, όπου σημειώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα κι ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, με την πυροσβεστική τουλάχιστον να σώζει το κατοικίδιό του.

Η φωτιά στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, επί της οδού Λυκούργου 107, ξέσπασε γύρω στις 05:00 όταν και ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ πυρκαγιά σημειώθηκε πρόσφατα κοντά στην Αττική.

Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ο νεκρός άνδρας.

Οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους, σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και η επιχείρηση στο σημείο συνεχίζεται.

Τραγωδία στους Αμπελόκηπους: Νεκρή γυναίκα από φωτιά σε πολυκατοικία (Video)

Τραγωδία είχαμε στους Αμπελόκηπους με μια ηλικιωμένη γυναίκα να ανασύρεται μέσα από το φλεγόμενο διαμέρισμα της χωρίς τις αισθήσεις και όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα είχε χάσει τη ζωή της. Επίσης, σοκ είχε προκαλέσει η είδηση ότι μια 84χρονη είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος, στην περιοχή των Τρικάλων

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Κηφισίας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων Αττικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο διαμέρισμα εξαώροφης πολυκατοικίας, εγκλωβίζοντας τους ενοίκους καθώς δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν το κλιμακοστάσιο για να βγουν από το κτήριο λόγω των πυκνών καπνών.

Δείτε την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το περιστατικό:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share