Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Κρήτη: Εντοπίστηκε κρούσμα σε σχολείο

Λίγο μετά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

14 Σεπτεμβρίου 2020 14:16
Συναγερμός στην Κρήτη: Εντοπίστηκε κρούσμα σε σχολείο

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο της Κρήτης όπου μία εκπαιδευτικός προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ανησυχία επικρατεί και στην Αττική καθώς πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκαν πιθανά Lockdown σε όλη την περιφέρεια.

Οι γονείς είδαν πως σήμερα το σχολείο λειτούργησε κανονικά ενώ όπως αναφέρουν δεν έχει γίνει κανένα άλλο τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

«Οι γονείς ανησυχούν και είναι λογικό όπως και οι εκπαιδευτικοί. Αλλά τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα. Το σχολείο δεν σταματάει τη λειτουργία του ωστόσο τα μέτρα σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τηρούνται με ακόμα μεγαλύτερη ευλάβεια», ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν έγιναν τεστ λέγοντας: «Στο σχολείο αυτό έγινε απολύμανση. Από εκεί και πέρα δεν προβλέπεται να γίνονται τα τεστ. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα αλλά δεν γίνεται. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων που έχουμε εμπιστοσύνη καθώς έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία».

Οι κινήσεις των αρμόδιων φορέων μετά την ανακοίνωση του θετικού κρούσματος

Την Κυριακή έμαθαν οι αρμόδιοι φορείς πως μία εκπαιδευτικός διαγνώστηκε θετική από κορωνοϊό και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές.

«Από τη πρώτη στιγμή που το μάθαμε, την Κυριακή το μεσημέρι, επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και πήραμε τις οδηγίες. Ο διευθυντής του σχολείου ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες η εκπαιδευτικός θα παραμείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες. Ευτυχώς δεν νοσεί και φαίνεται να είναι ασυμπτωματική. Από εκεί και πέρα όπως μας υπαγόρευσε ο ΕΟΔΥ και τα πρωτόκολλα και αφού συνεννοηθήκαμε με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έγινε ο αγιασμός, τα παιδιά παρέλαβαν το υλικό τους και θα συνεχίσει τη λειτουργία του με ιδιαίτερα σχολαστικότητα να τηρούνται τα μέτρα και να ευχηθούμε να μην υπάρχει άλλο κρούσμα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μπελαδάκης.

«Εγώ αυτό το μπου... δεν το θέλω»: Απίστευτη μάνα επιτέθηκε στο παιδί της που ήθελε να φορέσει μάσκα!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Μητέρα κατσάδιασε τον γιο της για την απόφαση του να φορέσει μάσκα προκειμένου να πάει στο σχολείο.

Τις πόρτες τους άνοιξαν την Δευτέρα (14/9) τα σχολεία για την νέα σχολική χρονιά, χωρίς ωστόσο να λείψουν τα παρατράγουδα.

Ένα τέτοιο καταγράφηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου μια μητέρα τα έχωσε στον γιο της, για την απόφαση του να βάλει μάσκα προκειμένου να πάει στο σχολείο.

Η ίδια υποστηρίζοντας ότι από την μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα με την υγεία του, του ζήτησε να την πετάξει ενώ στην συνέχεια μπήκε στο σχολείο προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή, για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

«Εγώ αυτό το μπουρδ@λ@ δεν το θέλω» είπε χαρακτηριστικά η ίδια, η οποία άρπαξε την μάσκα από τα χέρια του γιου της και την πέταξε στην συνέχεια στον δρόμο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί στο Athensmagazine.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share