Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Σχολεία - Θεσσαλονίκη: Με αντισηπτικά, μάσκες και αποστάσεις το πρώτο κουδούνι

Νέα εποχή!

14 Σεπτεμβρίου 2020 11:38
Σχολεία - Θεσσαλονίκη: Με αντισηπτικά, μάσκες και αποστάσεις το πρώτο κουδούνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία σήμερα και η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGΑ» καταγράφει τις εικόνες στο 11ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς.

Οι περισσότεροι μαθητές είναι εφοδιασμένοι με μάσκες από τα σπίτια τους. Ωστόσο για όσα παιδιά δεν έχουν μάσκα φροντίζει να τα προμηθεύσει η διεύθυνση του σχολείου. Όλα τα παιδιά βάζουν αντισηπτικό την ώρα που μπαίνουν στο σχολείο, ενώ γινονται και θερμομετρήσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, σημείωσε πως τα σχολεία στην κεντρική Μακεδονία είναι πανέτοιμα να δεχθούν τους μαθητές, όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους, ενώ όλα είναι έτοιμα και ως προς τα σχολικά βιβλία.

Για τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, σε συνεργασία με τους δήμους έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφάλεια των μαθητών.

Αντισηπτικά, προσωπικό καθαριότητας, όλα είναι έτοιμα στα σχολεία, είπε.

Σχετικά με την παρτίδα μασκών που προορίζονταν για σχολεία της Θεσσαλονίκης και οι οποίες αποσύρθηκαν, ο κ. Κόπτσης είπε πως και αυτά τα σχολεία έχουν παραλάβει από την Παρασκευή νέες μάσκες.

Στην Πέλλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για τρεις μέρες.Τα δεδομένα θα αξιολογηθούν προκειμένου να ανακοινωθεί αν θα ξεκινήσει η λειτουργία τους την Πέμπτη.

Γονιός έξω από σχολείο:«Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά μου χωρίς μάσκα και ας μην τα δέχονται»

Αρκετοί ήταν οι γονείς οι οποίοι πήγαν την Δευτέρα (14/9) τα παιδιά τους στα σχολεία της χώρας χωρίς όμως αυτά να φορούν μάσκες κάτι που είχε σαν συνέπεια να μην γίνουν δεκτά.

Ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα και όπως αναμενόταν αρκετοί ήταν οι γονείς, οι οποίοι πήγαν τα παιδιά τους στα σχολεία χωρίς να φορούν μάσκες, με συνέπεια αυτά να μην γίνουν δεκτά.

Ένα τέτοιο περιστατικό κατέγραψε στην Πάτρα η κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», με έναν γονιό ο οποίος τοποθετήθηκε για την απόφαση του, να μην φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

«Φυσικά και δεν θέλω να βάλουν τα παιδιά μου μάσκα. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάτους η μάσκα, όπως έγινε στην Κίνα. Αποφάσισε η ανέτοιμη και ανέντιμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει τα παιδιά να αγιαστούν. Δικαίωμά του μέχρι να λήξει η θητεία του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος ενώ σε συνέχεια των λεγομένων του.

Σε συνέχεια των λεγομένων του ο ίδιος πρόσθεσε πως: «Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και να μην τα δέχεται το σχολείο με βάση την υπουργική απόφαση», ενώ καταλήγοντας τόνισε πως: «Μας έχουν πει ψέματα, αναιρούν τα ψέματα. Μας λένε ότι πλέον η μάσκα κάνει καλό. Δεν δίνεται βήμα στους επιστήμονες που λένε ότι η μάσκα δεν κάνει καλό. H άποψη ενός γονέα είναι ελάχιστη μπροστά στην άποψη ειδικών».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λεγόμενα μιας μητέρας πέντε παιδιών, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share