Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κανένας... κορωνοϊός στα Χανιά: Γλέντι στο κέντρο της πόλης μέχρι το πρωί

«Έσπασαν» τα μέτρα από την πρώτη μέρα

25 Αυγούστου 2020 15:24
Κανένας... κορωνοϊός στα Χανιά: Γλέντι στο κέντρο της πόλης μέχρι το πρωί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κανένας... κορωνοϊός δεν φαίνεται να υπάρχει στα Χανιά, με το κέντρο της πόλης να «σφύζει» από ζωή και... γλέντι μέχρι το πρωί, παρά τους περιοριστικούς όρους που τέθηκαν για την περιοχή.

Όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο λίγες μόλις ώρες μετά την σχετική ανακοίνωση για την επιβολή του Lockdown, εκατοντάδες – και ο αριθμός δεν αποτελεί δημοσιογραφική υπερβολή – συγκεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο και γλέντησαν χωρίς να υπάρχει κορωνοϊός και προφανώς χωρίς να διαθέτουν την παραμικρή συστολή, για την προστασία της δημόσιας υγείας, γύρω από μια μπάντα Ρομά και το… γλέντησαν με την ψυχή τους.

Γάμος με παραπανίσια άτομα και «βροχή» τα πρόστιμα

Χαμός επικράτησε στην Κρήτη, όπου τελέσθηκε γάμος με παραπανίσια άτομα, με τα πρόστιμα να πέφτουν «βροχή» από την Αστυνομία, η οποία συνεχίζει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, η Αστυνομία στα Χανιά, έλαβε μια καταγγελία σε γλέντι γάμου που γινόταν σε αυλή σπιτιού. Εκεί, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι καλεσμένοι ήταν παραπάνω από το προβλεπόμενο όριο των 50 ατόμων κι έτσι επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ και προ ημερών επιβλήθηκε «τσουχτερό» πρόστιμο στον γαμπρό σε έτερο γάμο.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε 24 καλεσμένους. Πλέον με ΚΥΑ του υπουργείου, προβλέπεται ότι πέρα από τον διοργανωτή σε περίπτωση παράβασης, πρόστιμο θα πληρώνουν και όσοι παρευρισκόμενοι παραβιάζουν τα μέτρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share