Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γάμος στην Κρήτη: 3.000 ευρώ πρόστιμο στο γαμπρό για μη τήρηση των μέτρων

Τι συνέβη;

22 Αυγούστου 2020 16:06
Γάμος στην Κρήτη: 3.000 ευρώ πρόστιμο στο γαμπρό για μη τήρηση των μέτρων

Περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν επιβληθεί και στους γάμους, καθώς η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ αναμένονται νέα μέτρα ενίσχυσης.

Έτσι, ένα ζευγάρι που παντρευόταν στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κισσάμου φαίνεται να... αγνόησε τα περιοριστικά μέτρα και να κάλεσε παραπάνω άτομο από το επιτρεπόμενο.

Αποτέλεσμα ήταν η Αστυνομία να προχωρήσει σε καταμέτρηση των καλεσμένων και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ. Μάλιστα, ο γάμος για τους περισσότερους καλεσμένους σταμάτησε στην εκκλησία, αφού τους απαγορεύθηκε να πάνε στο γλέντι που θα έστηνε το ζευγάρι. Η Αστυνομία, μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «περιφρουρούσε» τον χώρο της δεξίωσης προκειμένου να μην υπάρξει παραβίαση του αριθμού των καλεσμένων έως τις 02:30 τα ξημερώματα.

Θρίλερ στη Λάρισα: Τέσσερις οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό από τον γάμο στον Αμπελώνα

Θρίλερ επικρατεί στη Λάρισα, αφού στους τέσσερις είναι πια οι διασωληνωμένοι από τον γάμο στον Αμπελώνα, που νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το τέταρτο άτομο είναι μία γυναίκα 81 ετών, η οποία ήταν επαφή καλεσμένου στον γάμο, ενώ θετικός στον ιό βρέθηκε και πασίγνωστος ηθοποιός.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν άλλοι τρεις διασωληνωμένοι εξαιτίας του κορονοϊού σε ΜΕΘ, επίσης επαφές καλεσμένων στον γάμο στον Αμπελώνα. Από τους καλεσμένους συνολικά έχουν σημειωθεί επτά κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα για την αναχαίτισή του

Σε νέα έκτακτα μέτρα αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, κάτι που αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί, ώστε να μην προχωρήσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Μετά την τελευταία τηλεδιάσκεψη προεδρεύοντος του πρωθυπουργού, μαζί με τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά, ο Υπουργός Υγείας αρκέστηκε σε μια λιτή, πλην όμως ξεκάθαρη δήλωση για το τι πρόκειται να συμβεί.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης», ανέφερε.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share