Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Μάνη: Εκκενώνονται οικισμοί

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

22 Αυγούστου 2020 15:08
Φωτιά στη Μάνη: Εκκενώνονται οικισμοί

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/8) στην Πυροσβεστική μετά από ενημέρωση για φωτιά σε δασική έκταση στη λακωνική Μάνη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει σπάσει στα δύο. Το ένα κινείται προς το βουνό και δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση τριών οικισμών: Βαχός, Γέρμα και Δροσοπηγή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Posted by Votskaris George on Saturday, August 22, 2020

Για την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος ενώ ο ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο τους. Εν τω μεταξύ με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Τσίπιανα της Αρχαίας Ολυμπίας. Κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεση 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα και 2 αεροπλάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στα Τσίπιανα, το Χάνι Σπαρτουλιά και την Αγία Κυριακή κι έχει λάβει διαστάσεις εκατέρωθεν της Εθνικής Οδου. Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική στο Κορωπί "έκλεισε" λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Φωτιά στα Καλάβρυτα

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στο Καστέλι Καλαβρύτων καθώς κλήση δέχτηκε η Πυροσβεστική για ισχυρή φωτιά που βρισκόταν σε εξέλιξη. Ωστόσο, φωτιά ξέσπασε εχθές και στην Πρέβεζα κοντά στις εργατικές κατοικίες.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 31 πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι άνεμοι στην περιοχή δεν είναι ισχυροί.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share